FITNESSΓυμναστική

My workout routine!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι γυμναστική κάνω για να διατηρούμαι (όσο γίνεται) σε καλά επίπεδα τόσο για την υγεία μου όσο και για να έχω ένα καλό και γυμνασμένο σώμα.

Όμως, πριν ξεκινήσω να σας λέω τι ακολουθώ, θα ήθελα να πω πρώτα πως το κάθε σώμα θέλει διαφορετικά πράγματα και σε καμία περίπτωση, δεν σημαίνει ότι αυτά που θα πω εγώ, «πρέπει» να τα κάνετε και εσείς. Δεν έχουν όλα τα σώματα τις ίδιες ανάγκες και επίσης, θα πρέπει πάντα να τα «ακούμε».

Λοιπόν! Αγαπώ πολύ την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή. Για να είμαι ειλικρινής, έμαθα από πολύ μικρή τόσο την γυμναστική όσο και την διατροφή και ευτυχώς, μου άρεσε και μου αρέσει μέχρι και σήμερα.

Το να γυμνάζεσαι και να προσέχεις τι τρως, δεν είναι μόνο για να έχεις ένα εντυπωσιακό σώμα που θα το δείχνεις τα καλοκαίρια στις διακοπές. Πρώτα, είναι θέμα υγείας. Ο οργανισμός μας, δουλεύει και αντέχει περισσότερο. «Απομακρύνει» τις μολύνσεις για να μην αρρωσταίνουμε εύκολα. Κάνουμε καλό στην καρδιά μας, έχουμε αντοχή, φαινόμαστε πιο νέοι.

Ξέρω, δεν αρέσει σε όλους ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής αλλά πιστέψτε με, αν το δοκιμάσετε, θα δείτε τρομερές διάφορες πάνω σας.
Λόγω της δουλειάς μου, έχω βάλει στόχο να γυμνάζομαι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, κάνω δυο φορές την εβδομάδα λάτιν.

Αν λοιπόν ξέρω ότι θα πάω 4 φορές γυμναστήριο, χωρίζω την προπόνηση ως εξής:

Τις δυο από τις 4 μέρες κάνω πόδια, 6 ασκήσεις με βάρη αλλά όχι πολλά. Δηλαδή κάνω 20 επαναλήψεις των 4 σετ. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες γιατί καλύτερα αυτά να σας τα εξηγήσει κάποιος γυμναστής. Εγώ έχω ρωτήσει πριν κάνω την οποιαδήποτε άσκηση. Μετά από τα βάρη, πέρα από διατάσεις και κοιλιακούς, κάνω και 20 λεπτά αερόβιο.

Τις άλλες δυο μέρες από τις 4 κάνω το πάνω μέρος. Δηλαδή, χέρια, στήθος, ώμους και πλάτη. Πάλι, γύρω στις 6 ασκήσεις, με λίγα κιλά, 20 επαναλήψεις των 4 σετ. Και στο τέλος, 20 λεπτά αερόβιο και κοιλιακούς.

Αν όμως εγώ είμαι πιο αυστηρή με εμένα (είμαι όντως!) επιλέγω να γυμνάζομαι 5 φορές την εβδομάδα. Όμως, δεν κάνω την 5η μέρα βάρη αλλά μόνο 45-50 λεπτά αερόβιο και κοιλιακούς. Εμένα στόχος μου είναι να έχω γράμμωση και αντοχή. Ειδικά με το λάτιν, θέλω να αντέχω και να έχω δύναμη.

Εννοείται, πως δεν θα πάω γυμναστήριο αν εκείνη την ημέρα έχω και λάτιν γιατί το σώμα θα το κουράσω υπερβολικά ή μπορεί και να το τραυματίσω. Κάτι, που εννοείται πως δεν επιθυμώ να συμβεί.

Προσοχή όμως, αν το σώμα μας δεν μπορεί να κάνει προπόνηση , κατά κάποιο τρόπο, θα μας το «πει». Επειδή έχει τύχει να μην ακούσω το σώμα μου, δεν μου είχε βγει σε καλό. Να το προσέχετε πολύ αυτό!

Η γυμναστική πρέπει να συνοδεύεται και από πολύ, σωστή διατροφή. Δεν κάνουμε δουλειά αν τρώμε λάθος. Ο συνδυασμός της γυμναστικής και της διατροφής κάνει θαύματα.

Δεν ξέρω πως θα ήμουν αν δεν γυμναζόμουν και δεν θέλω να μάθω. Μου αρέσει αυτή η ζωή που κάνω γιατί νιώθω καλά όταν προσέχω τον εαυτό μου. Νιώθω υγιής.

Για εσάς να προσέχετε τον εαυτό σας, για κανέναν άλλον. Προσέχετε την υγεία σας γιατί καλώς ή κακώς πολλά πράγματα μας επηρεάζουν. Να σκέφτεστε πάντα θετικά!

Να εντάξετε στη ζωή σας την γυμναστική έστω και 2 φορές την εβδομάδα! Θα σας κάνετε καλό!

Αυτά από εμένα!

Περιμένω την γνώμη σας!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:FITNESS