Ψυχολογία

Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς!

Χθες ήταν η Παγκόσμια ημέρα αγκαλιάς! Μιας αγκαλιάς που εδώ και δύο χρόνια εν μέσω πανδημίας τη στερηθήκαμε. Μας λείπουν οι άνθρωποι που δε μπορούμε να αγκαλιάσουμε από κοντά. Και ακόμα και αν τους βλέπουμε, διστάζουμε να τους σφιχταγκαλιάσουμε, να τους εκφράσουμε έτσι απλά την αγάπη μας.

Τις αποζητούμε τις αγκαλιές. Κάθε μέρα, πολλές φορές την ημέρα. Τις αληθινές, που μας κλείνουν μέσα τους και μαγικά εξαφανίζουν κάθε αρνητικό συναίσθημα. Το άγχος, τη λύπη, την κούραση , το φόβο, τον πόνο. Κλεινόμαστε στη σιγουριά της, στα χέρια που μας σφίγγουν και θαρρείς πως μαγικά όλα αλλάζουν…

Στα λίγα δευτερόλεπτα που διαρκεί νιώθουμε ασφάλεια, δύναμη να προχωρήσουμε και να προσπεράσουμε τα δύσκολα. Αυξάνει τις ορμόνες της ευεξίας και είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο σε κάθε στενάχωρη κατάσταση που βιώνουμε. Είναι το αποτελεσματικότερο φάρμακο για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, για να απομακρύνουμε το κίνδυνο της εμφάνισης Αλτσχάιμερ, για να ρίξουμε την αρτηριακή μας πίεση, να αποβάλλουμε το άγχος. Πέρα απο τη σωματική μας υγεία , παίζει καθοριστικό ρόλο και στη ψυχική μας ισορροπία , καθώς απομακρύνει την κατάθλιψη απαλύνει τη μοναξιά , και συντελεί στην ενίσχυση της ενσυναίσθησής μας! Τι άλλο λόγο λοιπόν θέλουμε για να την εντάξουμε στη ζωή μας ;

Οι αγκαλιές μάς εξελίσσουν μας εκφράζουν,αποτυπώνουν τα συναισθήματά μας.
Μια έκφραση τρυφερότητας που μας φέρνει πιο κοντά με το παιδί μας, το φίλο μας, το συντροφό μας το γονιό μας.
Ας προσφέρουμε απλόχερα την αγκαλιά μας σε εκείνους που την αξίζουν. Ας τη προσφέρουμε σε εκείνους που την έχουν ανάγκη που νιώθουν μόνοι και ανήμποροι. Αγκαλιές αληθινές σφιχτές οχι χαλαρές και αναγκαστικές. Αγκαλιές που σου κόβουν την ανάσα, που σε τονώνουν για να συνεχίσουμε με χαμόγελο και αισιοδοξία.

Ας εκφράσουμε την αγάπη μας άφοβα καθε μέρα ,όχι μόνο σήμερα. Μακριά απο τον ψηφιακό κόσμο και την ψεύτικη ζωή , μα κοντά στη δική μας ζωή. Ας αφήσουμε το κινητό και τον υπολογιστή και ας αγκαλιάσουμε πρώτιστα τον εαυτό μας και μετά εκείνον ή εκείνους που γεμίζουν την καρδιά μας !

Είναι στην αγκαλιά μας να το πετύχουμε, να κάνουμε πιο δοτική τη ζωή μας, πιο ουσιαστικές τις σχέσεις που αξίζουμε να έχουμε διπλα μας ! Ας εκφράζουμε τα συναισθήματα μας στους αγαπημένους μας κάθε μέρα! Δε χρειάζονται λόγια, μόνο μια αγκαλιά και η διαβεβαίωση ότι είμαστε εκεί για τα εύκολα και για τα δύσκολα. Το έχουν και το έχουμε αναγκη !

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *