Διατροφή

Η αποτοξίνωσή μου μετά τα γλυκά των εορτών!

Όταν έκανα το poll στο προφίλ μου στο Instagram, @kellyalexali (για όσους δεν με ακολουθούν) ρώτησα τι θα θέλατε να είναι το επόμενο άρθρο στο blog μου και οι περισσότεροι μου είπαν να γράψω την διατροφή μου μετά τις γιορτές!
Όμως, θέλω να πω πως όλες οι διατροφές διαφέρουν από οργανισμό σε οργανισμό καθώς δεν ζητάμε όλοι τα ίδια. Πολλοί και πολλές από εμάς ψάχνουμε στο Ίντερνετ ειδικές «διατροφές» που τελικά… δεν μας βγαίνουν ή δεν ταιριάζουν σε εμάς.

Ένας διαιτολόγος – διατροφολόγος σίγουρα μπορεί να μας κατευθύνει σωστά και να χάσουμε αυτά τα κιλάκια που πήραμε στις γιορτές.

Παρεμπιπτόντως, δεν μετάνιωσα καθόλου γι αυτά που έφαγα γιατί πραγματικά, το ευχαριστήθηκα!
Εντάξει, στις γιορτές τρώμε λιγάκι παραπάνω αλλά σιγά! Τώρα που πέρασαν (δυστυχώς) αυτές οι γιορτινές μέρες, ξεκίνησα την αποτοξίνωση και εννοείται το πρόγραμμα γυμναστικής μου.

Αρχικά, έκοψα «μαχαίρι» την ζάχαρη! Εννοείται πως την διατροφή δεν την κάνουμε μόνο για να έχουμε ένα ωραίο σώμα  αλλά την ακολουθούμε για την υγεία μας. Αυτό να κοιτάζουμε πιο πολύ απ όλα γιατί αν το σκεφτείτε, οι καθαρές βιταμίνες, είναι από κάποια τρόφιμα.

Πρόσθεσα τα λαχανικά και τα φρούτα! Δεν αρέσουν σε όλους αλλά δοκιμάστε να τα συνδυάσετε με το φαγητό σας ή να φάτε το βράδυ. Ξέρετε τι ωραίες σαλάτες μπορείτε να φτιάξετε χωρίς να είναι μια «βόμβα» θερμίδων;

Τώρα που το είπα, θα σας γράψω σε επόμενο άρθρο ιδέες για πολύ ωραίες και χορταστικές σαλάτες!

Πίνω περισσότερο νερό! Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει γιατί μας χαρίζει ενυδάτωση και κάνει πολύ καλό στον οργανισμό μας.

Εδώ, μπορείτε να ξανά θυμηθείτε τι μας προσφέρει το νερό!
Δεν βάζω αλάτι στις τροφές μου από όταν ήμουν αρκετά μικρή και αν βάζετε εσείς, προσπαθήστε να το ελαττώσετε και θα δείτε μεγάλες διαφορές!

Μειώστε την ποσότητα του φαγητού (υδατάνθρακες) και να προσπαθήσετε να μην τρώτε πολύ το βράδυ.

Και επειδή στις γιορτές δεν πήγαινα τόσο συχνά για προπόνηση, τώρα που ξανά ξεκίνησα, επανήλθα αμέσως και «ξεφούσκωσα». Αν το έχετε προσέξει, τα κιλά που παίρνουμε στις γιορτές είναι πιο πολύ «φούσκωμα» και γι αυτό, άλλωστε φεύγουν και αμέσως.

Και το περπάτημα αν εντάξετε στο πρόγραμμά σας, θα δείτε ακόμη και τότε διαφορά στο σώμα αλλά και στην ενέργεια! Η γυμναστική όπως και η διατροφή συμβάλλουν πολύ σημαντικά στην υγεία μας.
Και τα ποτά έχουν ζάχαρη και αν σας αρέσει να πίνετε έστω και λίγο, ένα κρασάκι που και που δεν μας κάνει τόσο κακό αλλά, μέχρι εκεί!

Η αλήθεια είναι πως πρέπει να κάνουμε αυτό που νιώθουμε γιατί σημασία έχει να είμαστε καλά μέσα μας! Προσωπικά, το τι κάνω στην διατροφή μου, το κάνω για να με προσέχω και να έχω ένα δυνατό οργανισμό.

Ο καθένας νιώθει καλά γι αυτό που είναι! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα στις γιορτές και να υποδεχτήκατε το νέο έτος με ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν! Τα καλύτερα έρχονται!

Υγ: Άντε όμως να έρθει το καλοκαιράκι!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FITNESS

Το αβοκάντο

Η πρώτη φορά που δοκίμασα αβοκάντο ήταν πέρσι και στην αρχή δεν μου άρεσε μέχρι ...