Travel

Το ταξίδι μου στην Ολλανδία!

Ναι, ξέρω, άργησα πολύ να γράψω για το ταξίδι μου στην Ολλανδία αλλά δεν προλάβαινα δυστυχώς!
(Εδώ εξηγώ τους λόγους!)

Εγώ και το αγόρι μου, φύγαμε από την Αθήνα στις 3 Νοεμβρίου και επιστρέψαμε στις 8! Ήταν πολύ όμορφες διακοπές και θα σας πω, εννοείται, που πήγαμε και τι μου άρεσε περισσότερο!
Χάγη
Αρχικά, ο πρώτος μας προορισμός ήταν η Χάγη! Η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε και πάρα πολλά πράγματα αλλά μας άρεσε πολύ!

Πήγαμε με ένα ηλεκτρικό μηχανάκι και παρόλο που είχε κρύο και γλιτώσαμε στο Τσακ την βροχή, ήταν πολύ ωραία! Βλέπαμε καλύτερα τα μέρη. Εννοείται πως για τα ποδήλατα και τα μηχανάκια, έχει ειδικό δρόμο και ξεχωριστό από τα αμάξια.

(Δεν ξέρω αν θα χαρεί το μοντέλο της παρακάτω φωτογραφίας όταν δει ότι υπάρχει σε αυτό το άρθρο!)

Στη Χάγη έχει φανταστικά εμπορικά, ζεστά μέρη για να πιείτε τον καφέ σας, για φαγητό και επίσης έχει μαγαζιά που πουλάνε τοπικά προϊόντα! Όπως, μια παραδοσιακή βάφλα με σιρόπι μήλου! Ήταν γευστικότατη!

Επιπλέον, στο κέντρο της Χάγης δεν είχε τόσο κόσμο όσο είχε το Άμστερνταμ!

Οι τιμές σε όλα τα μέρη που πήγαμε ήταν όπως στην Ελλάδα! Μπορείτε βέβαια να βρείτε από πολύ οικονομικά μέχρι και ακριβά.

Και θα σας «πάω» στο Άμστερνταμ!
Από εκεί δεν έχω να σας πω και πολλά πράγματα διότι την ημέρα που επιλέξαμε να πάμε, δεν ξέραμε ότι θα γινόταν διαδήλωση με αποτέλεσμα να ήταν παρά πολύ δύσκολο να βρούμε πάρκινγκ.

Όπως σε όλα τα μέρη της Ολλανδίας, έτσι και στο Άμστερνταμ χρησιμοποιούν πολλοί το ποδήλατό τους.
Πάρα πολλά μαγαζιά, σε σημείο που χανόμασταν και έμοιαζε λιγάκι με την Ερμού. Επιπλέον, είχε έναν τεράστιο δρόμο γεμάτο από τα ακριβά καταστήματα τα οποία, πραγματικά, ήταν τέλεια!

Αν είστε από εκείνους ή εκείνες που θέλετε να ψωνίσετε κάτι ακριβό, να πάτε! Κατά τη γνώμη μου, πιο ωραίο είναι να ψωνίζουμε ένα ή δυο πράγματα ακριβά, παρά πολλά και να είναι της πλάκας. Εννοείται ψωνίζουμε και τα οικονομικά αλλά αν θέλουμε και μπορούμε να έχουμε κάτι ακριβό στη ντουλάπα μας, γιατί όχι;
Η απόσταση από την Χάγη (εκεί μέναμε) μέχρι το Άμστερνταμ ήταν περίπου 1 ώρα!
Καθίσαμε και φάγαμε σε ένα ιταλικό μαγαζί που είχε και Έλληνες υπαλλήλους!

Προσωπικά, χάρηκα που συνάντησα Έλληνες!

Ντέλφτ

Το συγκεκριμένο μέρος ήταν από τα αγαπημένα μου! Και θα σας πω τους λόγους.

Αρχικά εκεί, είχε τέλεια μέρα. Ήταν σα να ήμασταν σε κάποιο παραμύθι, δεν είχε πολύ κόσμο, ήταν ήσυχα, είχε ωραία μαγαζιά.

Για να ξεκουραστούμε από την βόλτα μας, πήγαμε σε ένα ωραίο, vintage μαγαζί όπου με τον καφέ μας, ερχόταν και ένα κομμάτι μηλόπιτα που είχε από πάνω σαντιγί!

Είναι στη «καρδιά» του Ντελφτ και αξίζει! Έχει και εκεί μαγαζιά, όχι τόσα πολλά όσα έχει η Χάγη και το Άμστερνταμ.

Επίσης, όταν είχαμε επισκεφθεί τότε την Ολλανδία, τα μέτρα κατά της πανδημίας ήταν λιγάκι πιο χαλαρά σε σχέση με την Ελλάδα.

Βρήκαμε και ένα ελληνικό εστιατόριο το οποίο είχε πολύ ωραία πιάτα! Όσοι με έχετε στο Instagram, ξέρετε για τι μιλάω!

Ωστόσο, δεν έχουν δική τους κουζίνα όπως για παράδειγμα έχουμε εμείς ή Ιταλία κτλ. Δοκιμάσαμε και ολλανδικό τυρί που να ξέρετε έχουν διάφορες συνταγές. Υπάρχει και τυρί από λεβάντα!
Και για να σας πω και τα πιο γενικά, όλα τα σπίτια ήταν υπέροχα. Το ένα καλύτερο από το άλλο, γύρω – γύρω να υπάρχει πράσινο. Η εικόνα με τα φύλλα των δέντρων να είναι στο έδαφος, θύμιζε το κλασικό φθινόπωρο που έχουμε όλοι στο μυαλό μας από τις ταινίες. Δεν ξέρω πως αλλιώς να σας το περιγράψω.

Σίγουρα αυτή τη περίοδο που πλησιάζουν οι γιορτές, ίσως είναι ωραία στολισμένα και να αξίζει ακόμη παραπάνω!

Μπορεί να είδαμε λίγα μέρη (γιατί πήγαμε κυρίως για ένα πολύ σημαντικό γεγονός) αλλά ξεκουραστήκαμε, είδαμε πανέμορφα μέρη, λίμνες και σίγουρα θα ξανά πάμε!

Να πάτε και εσείς!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...