ΟΜΟΡΦΙΑΠεριποίηση

Ξανά παρουσίασα… ακμή!

Έφτασε, δυστυχώς ο δεύτερος κύκλος της ακμής! Εννοείται πως δεν χάρηκα καθόλου γιατί ενώ είχα ξεμπερδέψει με την ακμή το καλοκαίρι του 2020, τώρα… πάλι τα ίδια!

Η αλήθεια είναι πως πρόσεχα πάρα πολύ το πρόσωπό μου όπως εννοείται, κάνω και τώρα. Η δουλειά μου με «ανάγκαζε» να βάφομαι καθημερινά και σχετικά «βαριά» οπότε αυτό έφερε ως αποτέλεσμα την ακμή season 2 (να το πω και λίγο χιουμοριστικά)!
Βέβαια, φοράμε και την μάσκα και είναι κάτι που μπορεί να προκαλέσει την ακμή. Πήγα στη δερματολόγο μου, κάναμε τον καθαρισμό που έπρεπε και μου έδωσε την κατάλληλη αγωγή για να αντιμετωπιστεί.

Αυτές τις μέρες φοράω τις ειδικές κρέμες για την ακμή από την frezyderm (μπορείτε να τις φοράτε και όταν παίρνετε τα χάπια) και στη καθημερινότητά μου έχω προσθέσει και το serum από την ίδια σειρά έτσι ώστε να μην «ξεραίνει» το πρόσωπο.
Επιπλέον, η γιατρός μου, μου πρότεινε και άλλη μια φαρμακευτική κρέμα που την τοποθετώ βράδυ παρά βράδυ και μόνο τοπικά. Αλλά, δεν μπορώ να σας την γράψω καθώς συστήνεται σε πολύ ειδικές περιπτώσεις και εννοείται πως το κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες.

Ωστόσο, η ακμή που έχω αυτές τις μέρες δεν είναι επειδή δεν πήγε τόσο καλά η προηγούμενη θεραπεία αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έπαθα μόλυνση από τα καλλυντικά και τα πινέλα καθώς δεν ήταν δικά μου. Μέγα λάθος και δεν θα επιτρέψω να ξανά γίνει.

Γενικότερα, όσες ή όσοι έχετε περάσει ακμή, θέλει πολλή προσοχή για το τι προϊόντα χρησιμοποιείτε στο πρόσωπό σας και τώρα με τον κορονοϊό, να αλλάζετε κάθε μέρα μάσκα.

Μια άλλη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω μιας και έχω γίνει «ειδική στην ακμή», να μην επιτρέπετε να σας βάφουν με ξένα πινέλα. Πάντα μα πάντα να έχετε τα δικά σας και τα καλλυντικά σας να είναι είτε φαρμακευτικά είτε να είναι ειδικά για ακμή και λιπαρά δέρματα.

Να επισκέπτεστε, όσο γίνεται πιο συχνά την ή τον δερματολόγο σας και αν τυχόν δείτε ότι βγάζετε σπυράκια, μην το αφήσετε, να κλείσετε ραντεβού. Πόσω μάλλον αν βλέπετε πως αυξάνεται.

Μην ξεχνάτε ποτέ το σωστό ντεμακιγιάζ! Αυτό και είναι πάρα πολύ σημαντικό!
Η σωστή δουλειά γίνεται και από το σπίτι μας. Σωστά προϊόντα, ποτέ μην σκουπίζετε το πρόσωπό σας με πετσέτα αλλά μόνο με χαρτομάντιλα, να αλλάζετε μαξιλαροθήκες κάθε δυο με τρεις μέρες και εννοείται αλλαγή μάσκας κάθε μέρα!

Περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας!

What is your reaction?

Excited
1
Happy
1
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι το BB glow;

Χαζεύοντας στο Instagram παρακολουθούσα influencer που μοιραζόντουσαν τα μυστικά ομορφιάς απο τις δερματολόγους τους. Και ...