Travel

Τι σημαίνει για εμένα η Λευκάδα;

Και όχι μόνο για εμένα. Το 3ήμερο που μας πέρασε, πήγα στη Λευκάδα! Είχα ξανά πάει πριν από 16 χρόνια και όπως ήταν λογικό, δεν θυμόμουν και πολλά. Να σας πω πως η Λευκάδα δεν είναι ένας προορισμός για 3 μέρες μόνο. Είναι για τουλάχιστον, 5!
Η Λευκάδα, λοιπόν, για εμένα σημαίνει η καινούρια αρχή της ζωής μου. Λίγο πολύ, ήταν οι τελευταίες διακοπές που ήμουν ελεύθερη ( δεν εννοώ ελεύθερη από σχέση, προφανώς).
Η Λευκάδα με άλλαξε, με ωρίμασε αρκετά νωρίς, με έμαθε να εκτιμώ. Από αυτό το νησί και μετά, άλλαξε η ζωή όλων μας (και της οικογένειάς μου). Από εκεί και μετά, άρχισε να διαμορφώνεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητά μου. Ναι, από όταν ήμουν 8 χρόνων.
Η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να πω τι πραγματικά συνέβη. Μου αρκεί που το ξέρουν οι δικοί μου άνθρωποι. Έλεγα ότι η Λευκάδα ευθύνεται γι αυτό. Όχι, δεν ευθύνεται η Λευκάδα και δεν θα ευθύνεται ποτέ, αυτό το πανέμορφο νησί. Η μητέρα μου, δεν θέλει να ξανά πάει και αυτό το λέει και το έλεγε χρόνια τώρα.
Ούτε εγώ ήθελα γιατί θα στεναχωριόμουν. Κι όμως, επέλεξα να πάω με έναν άνθρωπο που αγαπώ πολύ και που ήθελα να πήγαινα μαζί του. Με βοήθησε αρκετά! Και στη Λευκάδα, θα πήγαινα ξανά και ξανά. Είναι ένα μέρος που θα αγαπώ για πάντα.
Την Λευκάδα δεν θα την άλλαζα. Όσο μεγαλώνω, καταλαβαίνω τι αξίζει στη ζωή. Και θέλω πάντα να βλέπω το μέρος που ξεκίνησαν όλα. Που είμαι αυτή, που είμαι σήμερα. Και με αγαπώ. Γιατί δεν ήταν στην αρχή τίποτα εύκολο.
Και «χαίρομαι» που έγινε σε αυτό το νησί. Είναι από τα λίγα μέρη που θα έχω στην καρδιά μου. Η Λευκάδα αξίζει και με το παραπάνω. Ταλαιπωρία λίγο με το αυτοκίνητο επειδή είναι αρκετές οι ώρες αλλά πιστέψτε με, το τοπίο θα σας ανταμείψει.

Εμείς, μείναμε στο Νυδρί. Είναι απίστευτο χωριό και εύκολα προσβάσιμο. Τα είχε όλα! Το ξενοδοχείο που μέναμε λεγόταν Tesoro. Αν πάτε στη Λευκάδα, να μείνετε εκεί και θα δείτε πως είναι τέλεια! Όλα τα δωμάτια βλέπουν την μαγευτική θάλασσα. Έχει πρωινό σε μπουφέ και μπορείτε να απολαύσετε τα φαγητά που έχουν και την πισίνα.
Γι αυτούς που λατρεύουν το πράσινο με την θάλασσα, είναι ο κατάλληλος προορισμός! Βέβαια, για να πάμε στις πολύ καλές παραλίες όπως το Κάθισμα, έχει μια μικρή απόσταση αλλά άξιζε!
Φανταστικά νερά, γαλαζοπράσινα, πεντακάθαρα. Αν και λίγο παγωμένη, κατάφερα να μπω! Δεν γινόταν άλλωστε να μην έμπαινα! Απλά δυστυχώς επειδή μείναμε λίγες μέρες, δεν προλάβαμε να δούμε και πολλά μέρη.
Όπου και να πάτε για φαγητό ή ποτό, θα είναι υπέροχα. Δεν θα ξέρετε τι να διαλέξετε. Όταν πήγαμε εμείς, είδαμε πιο πολύ ζευγάρια και οικογένειες. Όμως, εννοείται είναι και για παρέες!
Συνδυάζει η Λευκάδα, τα πάντα! Αυτές θα είναι οι καλύτερές μου διακοπές. Όσα χρόνια και αν περάσουν. Και όταν θα πηγαίνω Λευκάδα, πάντα αυτή θα βάζω πρώτη στη προτίμησή μου.

Λευκάδα, σε αγαπώ. Και θα τα ξανά πούμε!

What is your reaction?

Excited
3
Happy
2
In Love
6
Not Sure
0
Silly
1

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...