FITNESSΓυμναστικήΥΓΕΙΑ

Τι σημαίνει αθλητισμός;

Αυτές τις μέρες, έχουμε δει πρωταθλητές της χώρας μας να πραγματοποιούν το όνειρό τους. Και ναι, αναφέρομαι στον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη. Γιατί να μην κάνουμε εκείνους πρότυπα; Γιατί να μην θαυμάσουμε την πορεία τους, την προσπάθεια που κατέβαλλαν; Ο αθλητισμός δεν είναι τόσο εύκολος όσο το λέμε. Δεν είναι απλά κάτι που κάνει τους αθλητές να βγάζουν πολλά χρήματα και να γίνονται γνωστοί παγκοσμίως. Ο αθλητισμός είναι παιδεία, υγεία, σεβασμός και δύναμη. 

Δεν θα αναφέρω κάτι για την πορεία των συγκεκριμένων αθλητών (τα λέω στο channel 9, ξέρετε) αλλά θέλω να πω πως ο στόχος, το πάθος, ο εγωισμός, η προσπάθεια, το πείσμα είναι αυτά που θα μας πάνε εκεί που θέλουμε. Γιατί πάντα μα πάντα, η προσπάθεια ανταμείβεται. Αυτό είναι ο κανόνας της ζωής και ποτέ δεν θα χάσετε. Αν είδατε τους αγώνες, θα παρατηρούσατε πως ενώ ήταν πίσω στα σετ, πείσμωσαν και κέρδισαν. Αυτό σημαίνει επιτυχία. Αυτό σημαίνει αθλητισμός.

Ο αθλητισμός μας δίνει όλα αυτά που σας ανέφερα. Ειδικά αν δεν υπάρχει ο «άγριος αθλητισμός», ο οπαδισμός, οι βρισιές, χουλιγκανισμός και όλα αυτά που γίνονται τα τελευταία χρόνια. Αυτό βέβαια, είναι ένα άλλο κομμάτι. Λόγω της δουλειάς μου, διαβάζω πολύ αθλητικά (λογικότατο θα μου πείτε) και βλέπω τι γίνεται. Αυτά δεν υπήρχαν παλιά. Βλέπετε τώρα το Euro 2020; Πέρα απο την διοργάνωση του Ρολάντ Γκαρός. Αν δεν το βλέπετε, ίσως έχετε παρατηρήσει κάποια αποσπάσματα. Σίγουρα έχετε δει διαφορές στους αγώνες στην Ελλάδα, με τους αγώνες στο εξωτερικό.

Σας το ανέφερα για να σας πω αυτό το επεισόδιο υγείας που πέρασε ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο ποδοσφαιριστής της Δανίας. Σίγουρα το είδατε. Εκεί που θα σταθώ είναι ότι οι συναθλητές του, ήταν δίπλα του, όλοι βασικά. Και ήταν όλοι οι φίλαθλοι, ακόμη και της αντίπαλης ομάδας (Φιλανδίας) που φώναζαν το όνομά του. Όταν μπήκε το γκολ απο την Φιλανδία, δεν χάρηκαν λόγω του Έρικσεν. Αυτό σημαίνει αθλητισμός, δηλαδή, σεβασμός και παιδεία.

Τα παραδείγματα που ανέφερα είναι λίγα απλά ήθελα να δείξω την πραγματική και σοβαρή έννοια του αθλητισμού. Πέρα απο τις επιδόσεις που βλέπουμε όλοι μας και το ταλέντο που έχουν, κάνουν σωστή διατροφή και καλό τρόπο ζωής.

Μας αλλάζει ο αθλητισμός. Ίσως και μας ωριμάζει γιατί γινόμαστε υπεύθυνοι. Έχουμε την οικογένειά μας που μας θαυμάζει γι αυτό που είμαστε. Δεν ξέρω αν ο αθλητισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους ή οτιδήποτε άλλο αλλά μας κάνει σίγουρα να αγαπάμε την ζωή, να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, να μην υποτιμάμε κανέναν, να έχουμε παιδεία.

Μας βοηθά να έχουμε στόχους, φιλοδοξίες. Είμαστε μοναδικοί και μπορούμε να φτάσουμε στην κορυφή.

Πιστέψτε το!

What is your reaction?

Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:FITNESS

FITNESS

Το αβοκάντο

Η πρώτη φορά που δοκίμασα αβοκάντο ήταν πέρσι και στην αρχή δεν μου άρεσε μέχρι ...