ΥΓΕΙΑΨυχολογία

Ένα δεδομένο που μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Ένα απο τα μαθήματα που μας άφησε η καραντίνα και θα μας μείνει ανεξίτηλο είναι πως τίποτα δεν είναι δεδομένο και πως αρκεί μια στιγμή για να ανατραπούν τα πάντα. Και να γίνουν ζητούμενα και αναγκαία. Ένας καφές, μια βόλτα ελεύθερα χωρίς χρονικοτοπικούς περιορισμούς, μια αγκαλιά, ένα φιλί, μια εκδρομή.

Όλα παρασύρθηκαν…χάθηκαν και επανεκτιμήθηκαν τώρα…με τη σταδιακή επαναφορά της καθημερινότητάς μας και την επιστροφή μας στο “ΖΩ” και όχι στο “υπάρχω”. Ας σκεφτούμε όμως πως το ίδιο δεδομένους θεωρούμε και τους ανθρώπους γύρω μας. Γιατί βιαζόμαστε, γιατί δεν υπάρχει χρόνος, «γιατί και αύριο μέρα είναι» Και το αύριο γίνεται εβδομάδα, μήνας, χρόνος. Και το συνειδητοποιούμε αργά…Όταν ο άνθρωπος που θεωρούσαμε δεδομένος δεν υπάρχει πια.

Και εδώ δεν υπάρχει επιστροφή… δε γίνεται restart.

Το δεδομένο δεν αλλάζει. Νέα ευκαιρία δεν υπάρχει. Τέλος…Όσες ερινύες και αν σε ταλανίζουν, όσο και αν προσπαθείς να απαλύνεις τις ενοχές σου. Είναι τέλος. Ο χρόνος σου έκλεψε στιγμές και εσύ ως πιόνι ακολούθησες το άδικο παιχνίδι του… Όμως ο χρόνος δε θα αγγίξει ποτέ τις αναμνήσεις σου.

Τις φοβάται, φοβάται το φως που εκπέμπουν. Και εκεί οι όροι αντιστρέφονται και τα ηνία του παιχνιδιού τα κρατάς εσύ. Θωράκισε τις αναμνήσεις σου, προστάτευσέ τις στο κουκούλι της ψυχής σου και κράτησε τες αλώβητες, ανέγγιχτες. Και η ζωή πηγαίνει πάντα μπροστά Πάντα...Αλλά έχε το νου σου…μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος.

Επαναπροσδιόρισε τις αξίες σου και βάλε στην πρώτη θέση τους αγαπημένους σου.

Δημιούργησε αναμνήσεις, σκόρπισε αγάπη, μοίρασε καλοσύνη. Και αναλογίσου πως μόνο το τώρα μας ανήκει. Ας του δώσουμε το χρώμα το άρωμα την ελπίδα που του αξίζει. Ας του δώσουμε αξία με ό,τι πραγματικά αξίζει. Γιατί ποτέ δε ξέρουμε πότε είναι η τελευταία φορά…

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
4
Not Sure
1
Silly
0

You may also like

1 Comment

  1. Hello there, You have done a fantastic job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.

    I’m sure they will be benefited from this site.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η Βιταμίνη D!

Τα τελευταία χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχει έλλειψη βιταμίνης D και δεν ξέρουμε αν αυτό ...