FITNESSΔιατροφή

Πώς μπορούμε να κάνουμε πιο ενδιαφέρουσα την διατροφή μας

Όταν ακούμε τις λέξεις: διατροφή και δίαιτα, παθαίνουμε μια κρίση άγχους και νιώθουμε πως είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο! Κι όμως, είναι πολύ εύκολο και μπορούμε εμείς να κάνουμε την διατροφή μας πιο ενδιαφέρουσα χωρίς να την βαριόμαστε!
Εμένα δεν μου αρέσει η λέξη: δίαιτα. Προτιμώ να λέω ότι κάνω διατροφή και ότι προσέχω πολύ τις ποσότητες φαγητού. Αν το συνηθίσετε, θα δείτε πως είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος ζωής και δεν σας βοηθά μόνο να χάσετε κιλά ή να διατηρηθείτε στο βάρος σας ή να μην έχετε κυτταρίτιδα. Είναι και θέμα υγείας!

Τώρα που πλησιάζει και η Μεγάλη Εβδομάδα ίσως σας βοηθήσουν κάποια tips που θα σας δώσω τώρα!
Ας ξεκινήσουμε από το πρωινό μας! Όσοι βιαζόμαστε το πρωί για να φύγουμε ή όσοι βαριόμαστε, συνήθως φτιάχνουμε τοστ, φρυγανιές με μέλι ή μαρμελάδα ή πραλίνα, μπισκότα ή ο, τι άλλο πρόχειρο βρούμε. Γιατί να μην το αλλάξουμε;

Μπορείτε να φτιάξετε ένα smoothie ή smoothie bowl. Αντί για κανονικό γάλα, μπορείτε να προσθέσετε γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας ή γάλα σόγιας ( έχουν και πολλές γεύσεις).

Αν όμως δεν θέλετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να βάλετε σε ένα μπολ, γιαούρτι με 2% λιπαρά, προσθέστε φράουλες (ή οποίο άλλο φρούτο σας αρέσει) και λίγο φυστικοβούτυρο! Είναι απλά πεντανόστιμο!

Ή μπορείτε να κόψετε λίγες φράουλες, 1 μπανάνα, 1 αχλάδι και να βάλετε σαν dressing ταχίνι ή φυστικοβούτυρο.

Αν όμως σας αρέσει το ψωμί και δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να πάρετε αυτά που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ, που έχουν λιγότερο αλεύρι και κυρίως είναι φτιαγμένο από βρώμη.
Προσθέστε τυρί με χαμηλά λιπαρά, βραστή γαλοπούλα και αβοκάντο (αν σας αρέσει).

Αντίστοιχα μπορείτε στο ψωμί, να βάλετε τυρί με χαμηλά λιπαρά ή cottage και ένα αυγό (είτε βραστό είτε αυγό μάτι). Είναι μια πολύ καλή λύση για ένα ενδιάμεσο σνακ.

Στο μεσημεριανό σας μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα των υδατανθράκων. Όπως το ρύζι, τα μακαρόνια, τις πατάτες, το ψωμί…

Έτσι και θερμίδες γλιτώνετε αλλά και επιλέγετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Εφόσον μειώσετε τις ποσότητες, προσθέστε σαλάτα χωρίς πολύ λάδι και αλάτι.

Είναι πολύ σημαντικό ο περιορισμός του αλατιού!

 

Αντί για κανονική πατάτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με την γλυκοπατάτα!
Το απογευματινό σας μπορεί να είναι είτε μια μπάρα δημητριακών (ιδανικά να είναι φτιαγμένη από εσάς) ή μια ρυζογκοφρέτα με ένα κουταλάκι του γλυκού ταχίνι.

Γενικά, να προσέχετε την ποσότητα των φρούτων. Όντως είναι αρκετά υγιεινά αλλά μην ξεχνάμε πως έχουν φυσικά σάκχαρα.

 

Αν γίνεται, να αποφεύγετε το βραδινό μετά τις 8 το βράδυ. Αν φάτε πιο αργά, δεν γίνεται να το «κάψετε» μέχρι να κοιμηθείτε.

Μια σαλάτα με κοτόπουλο ή μπιφτέκι κοτόπουλο είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός! Μπορείτε να φάτε και μια τονοσαλάτα με 2 βραστά αυγά! Ή επίσης μια ομελέτα με 2 αυγά και 1 ασπράδι και να προσθέσετε γαλοπούλα, άπαχο τυρί, ντοματίνια!

Το τυρί μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε είτε με τυρί σόγιας ή με το ανθότυρο!

Αν δεν βαριέστε τις ίδιες σαλάτες, μπορείτε να βράσετε μπρόκολο ή κουνουπίδι.
Μπορείτε επίσης, να τρώτε και μια χούφτα ξηρούς καρπούς. Ωμά και ανάλατα αμύγδαλα ή Κάσιους. Προσοχή και πάλι στις ποσότητες!

Και θα πάω και στο γλυκό! Μπορείτε να τρώτε και τα κανονικά γλυκά αλλά άμα θέλετε κάθε μέρα, μπορείτε να επιλέξετε να τρώτε ένα σοκολατάκι υγείας!

Αυτά που είναι 0% μην τα επιλέγετε τόσο συχνά. Ναι μεν δεν έχουν ζάχαρη αλλά προσθέτουν γλυκαντικό έτσι κι αλλιώς.
Και εννοείται δεν ξεχνάμε το νερό! Είναι πολύ σημαντικό και το ξέρετε.

Όλα είναι απλά ένας τρόπος ζωής. Εγώ ανέφερα κάποια tips που θα σας βοηθήσουν στην υγεία αλλά και στην διατροφή σας.

Μην ξεχνάμε πως έχουμε πολύ όμορφα, ελληνικά προϊόντα! 

 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:FITNESS

FITNESS

My workout routine!

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το τι γυμναστική κάνω για να διατηρούμαι (όσο γίνεται) ...
FITNESS

Το αβοκάντο

Η πρώτη φορά που δοκίμασα αβοκάντο ήταν πέρσι και στην αρχή δεν μου άρεσε μέχρι ...