Travel

Η πρώτη φορά που πήγα στην Ρώμη

Αγαπώ τα ταξίδια! Είτε είναι στην Ελλάδα είτε είναι στο εξωτερικό. Το να μπαίνεις σε ένα μέσο και να φεύγεις, είναι ένα υπέροχο συναίσθημα και μακάρι να μας δινόταν συχνά αυτή τη ευκαιρία. (Εξαιρώ αυτούς που ταξιδεύουν για δουλειά!)

Στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Ρώμη, πήγα πρώτη φορά, τον Νοέμβρη του 2015. Μόλις δηλαδή, είχα περάσει στο πανεπιστήμιο. Η νονά μου, η Τερέζα, μου έκανε αυτό το υπέροχο δώρο επειδή πέρασα στη σχολή που ήθελα και ήμουν επισήμως φοιτήτρια!
Η νονά μου γενικά, ταξιδεύει πάρα πολύ. Όπου και να της έλεγα, θα το ήξερε το μέρος! Την Ρώμη ειδικά, την ήξερε για πλάκα!
Ήταν το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό! Δεν φοβάμαι τα αεροπλάνα, καθόλου. Ίσα ίσα που πάντα χάζευα να τα βλέπω πάνω από τα σύννεφα. Ανοίγει το μυαλό, βλέπεις άλλο κόσμο, άλλη κουλτούρα, διαφορετικά πράγματα! Μείναμε 6 μέρες, αν θυμάμαι καλά!
Εννοείται, το προηγούμενο βράδυ δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου όπως γίνεται πάντα σε κάθε μου ταξίδι!
Και επίσης να πω, πως η αίσθηση της απογείωσης είναι απλά μαγική!
Μέναμε σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο, που ήταν μέσα στο κέντρο της πόλης! Ήταν όλα δίπλα μας, μαγαζιά, εστιατόρια, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι…
Χάζευα τα πάντα σε κάθε μας βήμα. Πραγματικά, είχα ενθουσιαστεί υπερβολικά! Μου έκαναν όλα εντύπωση και γι αυτό λίγο θα δυσκολευτώ να τα μαζέψω.
Η αγαπημένη σε όλους, Fontana di Trevi. Απλά εντυπωσιακή. Είχε πολύ κόσμο και έτσι δεν το χαρήκαμε τόσο πολύ. Πετούσαν σχεδόν όλοι κέρματα και έκαναν την ευχή που ήθελαν. Έτσι και εγώ! Που νομίζω, βγήκε αληθινή! Μαγικά απλά. Γύρω είχε τοπικά μαγαζιά, εστιατόρια και ένα αγαπημένο μαγαζί με ιταλικό παγωτό!
Κολοσσαίο της Ρώμης! Και αυτό ήταν από τα αγαπημένα μου! Είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό μνημείο και το όνομα «Κολοσσαίο» δόθηκε στο μνημείο κατά τον Μεσαίωνα. Το αυθεντικό του όνομα είναι Amphitheatrum Flavium απο το αμφιθέατρο των Φλαβίων. 

Το πρωί γινόταν το κυνήγι και η θανάτωση των αγρίων ζώων.

Το μεσημέρι γίνονταν μια παύση στο θέαμα για την τακτοποίηση και τον καθαρισμό της αρένας. Ωστόσο, εκτελούνταν και οι διάφορες θανατικές ποινές που είχαν αποφασιστεί από τα δικαστήρια,

Το απόγευμα γινόντουσαν οι γνωστές μονομαχίες.

Roman Forum δηλαδή, η Ρωμαϊκή αγορά. Ήταν για αιώνες το κέντρο της δημόσιας ζωής της Ρώμης: χώρος θριαμβικών παρελάσεων και εκλογών, τόπος δημόσιων ομιλιών, δικών, αγώνων μονομάχων και πυρήνας των εμπορικών υποθέσεων.

Pantheon. Εκεί κοντά μέναμε! Ήταν το πρώτο μέρος που επισκεφθήκαμε! Βρίσκεται στην Piazza della Rotonda και κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π. Χ. και μετατράπηκε σε χριστιανική εκκλησία κατά τον 7ο αιώνα. Αλήθεια, δεν ήθελα να πατήσω κάτω επειδή ήταν όλα υπέροχα και μοναδικά. Απίστευτη αξία.

Τι να πω τώρα για την ιταλική κουζίνα; Είναι η πιο ωραία! Μετά την ελληνική! Φανταστικά μακαρόνια, νιόκι, πεντανόστιμες πίτσες, σαλάτες. Ήταν όλα γευστικά! Δεν γίνεται να πάτε στην Ρώμη και να μην δοκιμάσετε τα πάντα! Ακόμα και τον καφέ σε κάποια πλατεία!
Τα εστιατόρια και τα bar είναι πανέμορφα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι ότι «παρεξηγούνται» αν δεν φάτε το πιάτο που παραγγείλατε. Αν πείτε στον σεφ πως δεν σας άρεσε, σας φέρνει άλλο! Όλα είχαν και πολλή ουρά γιατί συνήθως δέχονται κόσμο που έχει κάνει την κράτηση του.


Να σας πω, πως εκεί έμαθα τι σημαίνει σωστό και γευστικό κρασί! Αξίζει να πάτε και να το χαρείτε. Και θα καταλάβουμε ότι τα πιο απλά πράγματα, είναι και τα πιο ωραία.
Έχει μοναδική αγορά, ευγενικούς ανθρώπους, παντού αξιοθέατα. Θα σας πω να έχετε καλά αθλητικά για το πολύ περπάτημα!
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, μπορείτε να βρείτε τα πάντα. Έχει και φθηνά αλλά και λίγο πιο ακριβά. Είναι για όλα τα βαλάντια.

 

Ανυπομονώ για το επόμενο, ονειρεμένο ταξίδι! 

 

 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...