ΥΓΕΙΑ

Η νέα ινσουλίνη!

Mια νέα έξυπνη γλυκοζο-ευαίσθητη ινσουλίνη προσδοκούμε να ενταχθεί σύντομα στη φαρέτρα των πασχόντων από διαβήτη.
Σύμφωνα με τον γιατρό κ.Ιωάννη Τούρτα, ειδικό παθολόγο με μετεκπαίδευση στη διαβητολογία, η πολλά υποσχόμενη ινσουλίνη της πρωτοπόρου εταιρίας Novo Nordisk αναμένεται να αλλάξει την πολύπλοκη καθημερινότητα των γλυκών αγαπημένων μας.

Η ανάγκη για μέτρηση της γλυκόζης πριν από το γεύμα αλλά και μετά, ο υπολογισμός των υδατανθράκων, η διόρθωση της υπεργλυκαιμίας δε θα υφίσταται πλέον. Μοιάζει με όνειρο; Μα ναι! Η έξυπνη ινσουλίνη με τον κωδικό ονόματος ΝΝ1845 θα χορηγείται υποδόρια μία ή δύο φορες την ημέρα στον πάσχοντα. Θα παραμένει ανενεργή και θα ξεκινάει η δράση της σταδιακά όταν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται μετά τη λήψη φαγητού!
Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών τιμών σακχάρου στη διάρκεια της ημέρας ,χωρίς καμία εξωτερική παρέμβαση!

Μια πραγματικά πολύ ευχάριστη είδηση, ένα νέο επίτευγμα της επιστήμης που μας φέρνει πιο κοντά στη λύση του τεχνητού παγκρέατος, καθώς η διατήρηση των φυσιολογικών τιμών γλυκόζης είναι ένας διαρκής καθημερινός αγώνας…

Με άσβεστη ελπίδα αναμένουμε τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών από την εφαρμογή της ινσουλίνης σε άτομα με διαβήτη τύπου 1.


Η επιστήμη είναι ο πολύτιμος σύμμαχός μας, ο αρωγός μας στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας με το γλυκό μας φίλο. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, τις παρακολουθούμε και ευχόμαστε να έρθει η στιγμή που θα νικήσουμε το διαβήτη! Μέχρι τότε, φροντίζουμε τον εαυτό μας και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού μας!

Για να είμαστε υγιείς μέχρι να έρθει η πολυπόθητη εκείνη μέρα που θα συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρις το διαβήτη !

Για ένα καλύτερο αύριο που θα χαρίζει την ελευθερία στη ζωή των εκατομμύρια πασχόντων!
Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για να γίνει ζωή το όνειρό μας!

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

What is your reaction?

Excited
4
Happy
4
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η Βιταμίνη D!

Τα τελευταία χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχει έλλειψη βιταμίνης D και δεν ξέρουμε αν αυτό ...