ΥΓΕΙΑΨυχολογία

Μοναξιά ή μοναχικότητα;

Μοναξιά ή μοναχικότητα ; Επιλογή εκούσια ή ακούσια ; Συμβιβασμός ή ευκαιρία (ανα)γέννησης ; Πόσες φορές επιλέγουμε να μένουμε σε μια σχέση που δεν μας εκφράζει δεν μας καλύπτει συναισθηματικά, δε μας βοηθάει να προχωρήσουμε και να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες ;

Έχουμε αναρωτηθεί γιατί το επιτρέπουμε αυτό πρώτιστα στον εαυτό μας και μετά στον άνθρωπο που συμπορεύεται για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα μαζί μας ; Έχουμε σκεφτεί γιατί κάνουμε συμβιβασμούς και «εκπτώσεις» στα θέλω μας; Ανασφάλεια και φόβος είναι οι σκιές πίσω από δρόμους που ακολουθούμε γνωρίζοντας ενδόμυχα πως δεν οδηγούν πουθενά … Φοβόμαστε να μείνουμε μόνοι μας ,να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να συνυπάρξουμε αρμονικά μαζί του.

Και όμως ο χρόνος της μοναχικότητας είναι χρόνος δημιουργικός και ανεκτίμητος…Είναι η ευκαιρία να αγκαλιάσεις με τρυφερότητα τον εαυτό σου αναζητώντας τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες σου. Να σε μάθεις να σε αποδεχτείς να σε αγαπήσεις. Να αναλογιστείς τα λάθη σου να αφουγκραστείς τα θέλω σου να αφιερώσεις χρόνο σε ο,τι σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει.. Να βάλεις πλώρη για νέα λιμάνια πιο ώριμος και πιο κατασταλαγμένος απο ποτέ… Είναι ο χρόνος σου, είναι οι στιγμές σου, είναι εσύ!

Και τον χρειάζεσαι… Γιατί όταν καταφέρεις να αγαπήσεις το είναι σου ,όταν καταπολεμήσεις το άγχος της μοναξιάς τότε θα είσαι έτοιμος να προχωρήσεις σε μια νέα σχέση που θα σε καλύπτει, δε θα σε πνίγει ,δε θα σε υποβιβάζει. Γιατί εσύ θα είσαι μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα θα έχεις κατακτήσει την εσωτερική ευτυχία και θα αναζητάς δίπλα σου εκείνον τον έναν που θα αγγίξει την ψυχή σου.

Αγάπησε τη μοναχικότητά σου…αγάπησε εσένα και ετοιμάσου να αγαπηθείς όπως σου αξίζει !

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η Βιταμίνη D!

Τα τελευταία χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχει έλλειψη βιταμίνης D και δεν ξέρουμε αν αυτό ...