Kelly’s StoriesΥΓΕΙΑΨυχολογία

Πώς διαχειρίζομαι τα κακόβουλα σχόλια

Όταν ήμουν πιο μικρή, επηρεαζόμουν πολύ απο κάθε αρνητικό σχόλιο που μπορεί να άκουγα ή με κάποιες φιλίες μου και με διάφορα άλλα. Όμως με την πάροδο του χρόνου, κατάφερνα να γίνομαι πιο «αναίσθητη». Θέλει χρόνο αυτό, δεν είναι και εύκολο.

Δεν είχε περάσει πολύς καιρός απο κάποια περιστατικά που μου έχουν συμβεί. Και έγιναν και ξαφνικά και χωρίς λόγο. Τότε με επηρέαζαν πολύ και με έριχναν ψυχολογικά. Τώρα όμως, δεν θυμάμαι καν αν υπάρχουν τα συγκεκριμένα άτομα στον ορίζοντά μου! (oops)

Και όταν λέω τότε με επηρέαζαν, εννοώ μέχρι πριν λίγους μήνες! Το σκέφτηκα πολύ, το ανέλυσα άλλο τόσο και κατάλαβα πως δεν αξίζει να ασχολούμαστε με κάποιους ανθρώπους που δεν έχουν καμία, απολύτως, αξία. Και να σκεφτείτε πως δεν ήταν καν κοντινά μου άτομα.

Όσο γίνεται, να μην επηρεάζεστε απο τον κάθε τυχαίο που μπορεί να συναντάτε. Ή σας ζηλεύουν, ή δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν ή έτσι γεννήθηκαν. Σχολιάζοντας τους άλλους και όχι τον ίδιο τους τον εαυτό. Να προχωράτε ακάθεκτοι και να τους γράφετε. Εσείς πάτε μπροστά, αυτοί θα μείνουν μια ζωή, πίσω!

Και να χαμογελάτε…!

 

What is your reaction?

Excited
1
Happy
3
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *