ΥΓΕΙΑΨυχολογία

Ένας χρόνος καραντίνα!

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ήρθαμε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα..Lock down ,καραντίνα ,κλειστά μαγαζιά και σχολεία ,απαγόρευση δραστηριοτήτων, αποστάσεις ,αντισηπτικά ,μάσκες.

Μια πραγματικότητα που μας έφερε στα όρια των αντοχών μας και της υπομονής μας. Νιώσαμε πως ο χρόνος πάγωσε, πως υπάρχουμε χωρίς να ζούμε ,πως δε ζούμε για να μη νοσήσουμε .Ταυτόχρονα ήρθαμε αντιμέτωποι με τις επιλογές μας και με τους ανθρώπους της καθημερινότητά μας που ποτέ δεν είχαμε αρκετό χρόνο για να είμαστε μαζί τους.

Και τώρα.. που πλησιάζουμε στο τέρμα της απίστευτης δοκιμασίας γυρίζουμε πίσω και βλέπουμε πως ναι !!Τα καταφέραμε…μπορούμε να τα καταφέρουμε να βγούμε αλώβητοι από το ταρακούνημα που ζήσαμε. Ας βρούμε τις διεξόδους μας για να βγούμε ψυχολογικά και σωματικά υγιείς!

Μπορούμε να γεμίσουμε τη μέρα μας -με δραστηριότητες που μας χαλαρώνουν -με γυμναστική και βόλτες για περπάτημα σε ανοιχτούς χώρους -διαβάζοντας βιβλία που δεν είχαμε ποτέ χρόνο να ολοκληρώσουμε -καλλιεργώντας τα ταλέντα μας ή ανακαλύπτοντας νέες κλίσεις μας στην κηπουρική ,τη μαγειρική ,τις κατασκευές -κάνοντας ένα γενικό ξεκαθάρισμα αντικειμένων που δε χρειαζόμαστε και μια αναθεώρηση των σχέσεών μας.

Και ο χρόνος θα κυλήσει. Και θα αγκαλιαστούμε ξανά πιο δυνατοί πιο αισιόδοξοι και τόσο περήφανοι που καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο μαύρο που βιώνουμε !

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας 

What is your reaction?

Excited
6
Happy
4
In Love
5
Not Sure
1
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η Βιταμίνη D!

Τα τελευταία χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχει έλλειψη βιταμίνης D και δεν ξέρουμε αν αυτό ...