Travel

Στη Πάρο και στη Νάξο…

Εγώ θα σας μιλήσω για την Πάρο και γιατί είναι ένας τέλειος προορισμός για διακοπές με την παρέα σας! Είναι ένα αγαπημένο νησί των Κυκλάδων. Αγαπώ πολύ τις Κυκλάδες αλλά εννοείται και την Κρήτη (άλλο θέμα αυτό!)

Επισκέφθηκα την Πάρο, τον Ιούλιο του 2020 μαζί με την κολλητή μου, την Κλεοπάτρα και περάσαμε ΦΑ ΝΤΑ ΣΤΙ ΚΑ!  Έχω να σας προτείνω κάποια μέρη αλλά δυστυχώς δεν μείναμε πολλές μέρες. Η Πάρος είναι για 5 μέρες, σίγουρα!

Η αγαπημένη παραλία, Κολυμπήθρες! Νομίζω πως είναι απο τις πιο ωραίες παραλίες της Πάρου. Έχει κόσμο και είναι απόλυτα λογικό. Έχει φοβερά νερά, πεντακάθαρα, ωραία βράχια για φωτογραφίες και για ηλιοθεραπεία!

Να πω σε αυτό το σημείο πως σε όλες τις παραλίες που είναι κοντά στη Νάουσα, μπορείτε να πάτε και με καραβάκι για να απολαύσετε καλύτερα την διαδρομή!

Και αυτή η παραλία, το Μοναστήρι είναι πολύ όμορφη αλλά έχει πολλά βράχια για να πας μέχρι εκεί! Σα να ήμασταν survivors! Όμως και εκεί έχει απίστευτα, ρηχά νερά και ακριβώς δίπλα έχει μια ωραία καφετέρια που μπορείτε να απολαύσετε ό, τι εσείς θέλετε!

Και για να πάτε σε αυτό το εκκλησάκι, πάλι έχει μια περίεργη διαδρομή αλλά πιστέψτε με, η θέα της θα σας ανταμείψει!

Το αγαπημένο μαγαζί όλων, Barbarossa! Τέλειο φαγητό, θαλασσινά, ποτά, έχει τα πάντα και είναι τόσο γευστικά! Εγώ τρελαίνομαι με τα φαγητά και εκεί ήταν όλα νόστιμα! Γι αυτό και είναι λίγο δύσκολο να βρείτε τραπέζι αν δεν έχετε κάνει κάποια κράτηση. Πολύς κόσμος τριγυρνάει στα σοκάκια της Πάρου και όλοι μαγεύονται απο την ομορφιά της. Και ξέρετε, απο βραδινή ζωή, άλλο τίποτα!

Εμείς μέναμε στη Νάουσα, στο κέντρο του νησιού. Εκεί είναι όλα τα μαγαζιά, τα εστιατόρια, τα κλάμπ, οι παραλίες. Έχει πολύ εύκολη πρόσβαση για όλα, ΚΤΕΛ και ταξί για όσους δεν οδηγούν.

Αυτό το μαγαζί, αν δεν το έχετε επισκεφθεί, το ξέρετε σίγουρα απο το Instagram αφού είναι τόσο γραφικό, όμορφο και ροζ! Λέγεται Linardo και είναι πίσω απο το εστιατόριο Barbarossa! Έχετε καταλάβει ήδη πόσο μου αρέσει η Πάρος!

Όσοι πάτε στην Πάρο, δεν γίνεται να μην επισκεφθείτε την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Ήταν τόσο γραφική, ήσυχη, οι μοναχοί ήταν τόσο καλοι…Πραγματικά δεν έχω λόγια. Δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα και όπως λέει η παράδοση έχει 99 πύλες, οι οποίες είναι φανερές και η 100η θα φανερωθεί με το άνοιγμα αντίστοιχης μυστικής πόρτας που βρίσκεται στην Αγιά Σοφιά.

Και εννοείται δεν ξεχνάμε και την Αντίπαρο! Δεν είναι πολύ μακριά, κάπου στα 15 λεπτάκια με το καράβι. Πριν πάτε όμως στο καράβι, μπαίνετε είτε στο ΚΤΕΛ είτε σε ταξί για να σας πάει στο λιμανάκι, στη Παροικιά για να περάσετε απέναντι, στην Αντίπαρο. Πολύ όμορφο νησί, ήρεμο, γραφικό, πολλά λουλούδια και καταγάλανες παραλίες!

Θέλουμε επειγόντως διακοπές! Και όντως στη Πάρο, θα αλλάξει ο αέρας σας! Ρωτήστε με και εμένα!

 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
2
In Love
4
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...