FITNESSΔιατροφή

Η διατροφή που ακολουθώ για να χάσω τα περιττά κιλά

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη με υγεία, αγάπη και πολλές επιτυχίες σε όλους τους αναγνώστες αυτού του blog! Ελπίζω να περάσατε πολύ όμορφα και να ξεκουραστήκατε! Ευτυχώς ήμουν από τις τυχερές που είχε πολλές μέρες άδεια και φρόντισα να απολαύσω όλες τις στιγμές!

Διασκέδαση σημαίνει καλοπέραση και εννοείται φαγητό! Παιδιά, όντως έφαγα πολύ αλλά να σας πω την αλήθεια, το ευχαριστήθηκα! Βέβαια, να σας πω ότι μπορεί να έτρωγα αρκετά, όμως, έβαζα μέσα στην ημέρα μου (κάποιες φορές) λίγη αερόβια άσκηση. Είχα 9 μέρες άδεια και τις 4 από αυτές, είχα πάει γυμναστήριο και προσπαθούσα λιγάκι να εντάξω και την αερόβια άσκηση. Τι τσουρέκια έφαγα, τι άλλα γλυκά και αν δοκίμασα, τώρα, πρέπει να… ξεφουσκώσω!
Από την Τρίτη του Πάσχα που ήταν μια μέρα πριν ξεκινήσω την δουλειά, αποφάσισα να «κόψω» κάποιες τροφές! Όπως, γλυκά, τους πολλούς υδατάνθρακες, τα αναψυκτικά, τα τηγανητά και την πολλή ποσότητα φαγητού.

Για παράδειγμα, επιλέγω να τρώω αυγά (είτε ομελέτα είτε βραστά), περισσότερα λαχανικά, πρωτεΐνη και λιγότερους υδατάνθρακες (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι). Να σας πω ότι ξεκίνησα να πίνω και νερό γιατί βοηθά και μείωση  κατακράτησης υγρών αλλά και ενυδατώνει το δέρμα μας. Εννοείται πως μας βοηθά και να χάσουμε και πιο εύκολα τα κιλά μας!
Όταν είσαι διακοπές, προφανώς και τρως κάτι παραπάνω γιατί δεν γίνεται να βγεις έξω και να φας μόνο μια σαλάτα! Επιπλέον, είμαι πιο προσεκτική και τακτική στην προπόνηση καθώς δεν κάνω μόνο βάρη αλλά κάνω και αερόβιο.

Ένα άλλο πολύ βασικό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσέχουμε τι τρώμε και στην δουλειά! Για παράδειγμα, στη δουλειά που είμαι, έχουμε έναν φούρνο που δεν γίνεται να μην πάρεις κάτι να φας, έστω και λίγο! Έλα όμως που το λίγο γίνεται πολύ!
Στη δουλειά, μπορείτε να επιλέγετε κάποιο φρούτο, μια τορτίγια με γαλοπούλα και τυρί ή ελάχιστους ξηρούς καρπούς. Έπειτα, μπορείτε να ετοιμάζετε κάποιο γεύμα από το σπίτι σας που μπορείτε να έχετε σαλάτα, λαχανικά βραστά ή ατμού και να προσθέτετε κάποιο κρέας ή λίγα μακαρόνια ή ρύζι ή ακόμη και όσπρια αν σας αρέσουν!

Να σας πω ότι διατροφή δεν κάνουμε μόνο για να έχουμε ένα ωραίο σώμα αλλά και να είμαστε υγιείς. Εμείς, πρώτα το θέμα της υγείας κοιτάμε. Δηλαδή, θα κοιτάξω πρώτα την ποιότητα του φαγητού και μετά πόσες θερμίδες έχει!

Περιμένω τα σχόλιά σας και τα λέμε σε επόμενό μου άρθρο!

What is your reaction?

Excited
2
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:FITNESS