ΟΜΟΡΦΙΑΠεριποίηση

Πώς αντιμετωπίζω τα σημάδια της ακμής (vol 2)

Στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram είχα ανεβάσει το αποτέλεσμα μιας θεραπείας που είχα κάνει και θέλατε να μιλήσω γι αυτό!

Η αλήθεια είναι, ότι πονάει λίγο αλλά άξιζε! Μέσα σε περίπου 4 χρόνια, πέρασα δυο φορές έντονη ακμή. Δεν ήταν εύκολο καθώς μια ακμή, σε ρίχνει ψυχολογικά και ξέρεις ότι πάλι θα πρέπει να κάνεις την ίδια διαδικασία για να εξαφανιστεί (όσο γίνεται τέλος πάντων). Βέβαια, και η μάσκα δεν βοηθά.

Η πρώτη ακμή που πέρασα ήταν κάπου προς τα μέσα του 2019 και ξεμπέρδεψα μαζί της το καλοκαίρι του 2020. Όμως, η ένταση στη δουλειά, το άγχος, το μακιγιάζ (λόγω δουλειάς) αλλά και η μάσκα, μου την επανέφεραν στο δέρμα μου. Σκεφτείτε πόση χαρά είχα πάρει!

Αυτό, μου έφερε ως αποτέλεσμα να ξανά πάρω αγωγή και να ξεκινήσω και πάλι τις θεραπείες. Μου πήρε γύρω στους 6 μήνες. Όπως ήταν λογικό, η ακμή που πέρασα για δεύτερη φορά, μου άφησε κάποια σημάδια και ουλές.

Αφού σταμάτησα την ειδική αγωγή που έπαιρνα, η δερματολόγος μου, μου είπε πως μετά από 6 μήνες (αφού τα έχω σταματήσει) να ξεκινήσουμε να κάνουμε το λέιζερ για τα σημάδια και τις ουλές. Επίσης, να θυμάστε πως το κάθε δέρμα έχει διαφορετικές ανάγκες.

Το λέιζερ πονάει λιγάκι! Μετά νιώθουμε ένα «κάψιμο» στο πρόσωπό μας αλλά αν η γιατρός είναι καλή, σας βάζει σαν ένα μικρό ανεμιστηράκι με κρύο αέρα. Έχω κάνει, μέχρι στιγμής, μια συνέδρια! Όταν τελείωσα με την 1η συνέδρια, το πρόσωπό μου ήταν έτσι:

Σκεφτείτε πως εγώ για κάποιες ώρες ένιωθα αυτό το «κάψιμο». Εμένα μου είπε η γιατρός πως θα χρειαστώ 3-4 συνεδρίες. Δηλαδή, 1 φορά τον μήνα. Προσοχή όμως, δεν είναι απαραίτητο να το κάνουν όλα τα δέρματα. Τη συγκεκριμένη θεραπεία τη συστήνει μόνο η δερματολόγος μας.

Στο τέλος της θεραπείας, βάζουμε μια κρέμα ανακούφισης και νιώθουμε ταυτόχρονα μια «δροσιά» στο δέρμα μας.

Όταν πραγματοποιήσουμε το λέιζερ για τα σημάδια μας, πρέπει να βάλουμε μια κρέμα που είναι ειδική μετά από τέτοια θεραπεία ή κάποια παρόμοια. Και εννοείται, αντηλιακό! Δεν βάζω την κανονική ενυδατική μου αλλά βάζω την ειδική για περίπου 5 μέρες.

Να πηγαίνετε συχνά σε δερματολόγο γιατί όσες ή όσοι έχετε ακμή, πρέπει να σας βλέπει κάποιος γιατρός γιατί αλλιώς δεν θα φύγει τόσο εύκολα!
Μόλις τελειώσω όλες μου τις συνεδρίες, θα σας δείξω το αποτέλεσμα! Γενικά, μην τα παρατάτε με τίποτα. Είτε αυτό αφορά κάτι που δεν σας αρέσει, είτε η δουλειά είτε οτιδήποτε άλλο! Να είστε αισιόδοξοι και αισιόδοξες!

Και να σας πω και κάτι άλλο «ευχάριστο» ότι ακμή βγάζουμε μέχρι τα 40 μας! Μπορείτε να χαρείτε τώρα!

Να μου στέλνετε ο,τι άλλο εσείς θέλετε!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
3
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι το BB glow;

Χαζεύοντας στο Instagram παρακολουθούσα influencer που μοιραζόντουσαν τα μυστικά ομορφιάς απο τις δερματολόγους τους. Και ...