BlogKelly’s Stories

Παγκόσμια ημέρα χορού!

Όσοι/-ες με ξέρετε καιρό ή με βλέπετε από το Instagram, θα έχετε δει ότι ασχολούμαι με χορό! Αυτό είναι και το χόμπι μου εδώ και περίπου 19 χρόνια! Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή μου χωρίς χορό αλλά δυστυχώς έγινε λόγω του κορονοϊού.
Μιας και σήμερα, 29 Απριλίου είναι η παγκόσμια ημέρα χορού, θα σας πω και τους λόγους για να ξεκινήσετε να χορεύετε (όσες δεν το κάνετε ήδη).

Υπάρχουν οι παραδοσιακοί χοροί που είναι οι πιο γνωστοί, το κλασικό μπαλέτο, ο μοντέρνος χορός…

Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολούμαι με το λάτιν. Και έχω πει πως αυτό μου ταιριάζει πιο πολύ απ όλα. Έχω κάνει μπαλέτο, σύγχρονο, μοντέρνο, jazz, hip-hop αλλά κορίτσια, σαν το λάτιν, δεν έχει

Η ζωή είναι σαν τον χορό. Όσα δεν μπορείς να πεις με λέξεις, τα δείχνεις στη γη. Και στη προκειμένη περίπτωση, στο παρκέ. Αν κάνεις ένα λάθος βήμα, χαμογελάς και συνεχίζεις!

 

Η πρώτη εμφάνιση του χορού συμπίπτει με την εμφάνιση του «Homo Sapiens» πρώτης Παλαιολιθικής εποχής.

Στην Kίνα διάφορες πηγές έλεγαν ότι ο χορός και η μουσική αποτελούσαν τα απαραίτητα στοιχεία της αυτοκρατορικής αυλής.

Οι αρχαίοι Έλληνες ακόμη πίστευαν ότι ο χορός δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους θεούς για αυτό και τους είχαν συνδέσει με κάθε θρησκευτική και λατρευτική εκδήλωση.
Η εφεύρεση του χορού αποδίδεται στη Μούσα Πολύμνια.
Μόνο οι αρχαίοι Έλληνες έδωσαν μεγαλύτερη αξία στον χορό. Ο χορός για πρώτη φορά στην ελληνική ζωή παρουσιάζεται στους αγώνες σαν αγώνισμα με κριτές που επιλέγονται από τον λαό.

Πραγματικά, ο χορός είναι από τα πιο όμορφα χόμπι και αθλήματα.
Θέλει κέφι, τσαχπινιά, ενέργεια! Μην φοβάστε την αρχή, κάθε αρχή και δύσκολη. Ο χορός είναι για όλους και για όλες τις ηλικίες. Και εξάλλου υπάρχουν και τα επίπεδα.

Εγώ έχω φτάσει στο αγωνιστικό επίπεδο. Με την ομάδα μου, κατεβαίναμε σε αγώνες και θα κατεβαίνουμε και όταν λήξει η καραντίνα! Και έχουμε και τις υπέροχες παραστάσεις!

Για να πω και την αλήθεια μου, όση ώρα γράφω αυτό το κείμενο, στεναχωριέμαι. Μου λείπει η σχολή της Dance Legend, ο δάσκαλός μου ο Παύλος Μανογιαννάκης, η επίσης δασκάλα μου η Δήμητρα, η ομάδα μου, οι άλλοι οι δάσκαλοι…

Ο χορός είναι έκφραση. Αρκεί να το βρεις και να το ζήσεις. Δεν είναι τυχαίο που όταν είχα κάποιο θέμα που με άγχωνε, το άφηνα έξω από την αίθουσα. Γιατί και αυτό μας διδάσκει ο χορός.

Σε κάθε σου βήμα, πρέπει να το κάνεις με πείσμα, με θάρρος, με ενέργεια, με χαρά και με απόλυτη σιγουριά. Μόνο έτσι θα πας μπροστά και θα αφήνεις στο πέρασμά σου εντυπώσεις. 

Αυτό σημαίνει χορός!

Και η υπόκλιση είναι συναίσθημα. Όταν ακούσεις το χειροκρότημα, θα πάρεις δύναμη για την συνέχεια…

Happy International dance day! 

What is your reaction?

Excited
1
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Blog

Blog

Τι μου έμαθε το 2021!

Μου φαίνεται λίγο περίεργο που σε λίγες ώρες αλλάζει ο χρόνος! Πάντα στεναχωριέμαι όταν αλλάζει ...