Travel

Πήγα για πρώτη φορά στην Ύδρα και ήταν υπέροχα!

Παιδιά! Τι κάνετε; Πόσο καιρό έχουμε να τα πούμε από εδώ; Μου έλειψε τόσο πολύ να γράφω στο blog μου και να λέμε τα νέα μας, να μου λέτε και εσείς κάποιες ιδέες!

Όμως, επέστρεψα πολύ δυναμικά και ελπίζω να μην κάνω πάλι τόσο καιρό να γράψω. Αλλά γινόταν πανικός με τις δουλειές, είχα κάτι εκκρεμότητες, παραστάσεις και πολλά άλλα!

Ευτυχώς ήμουν από τις τυχερές που είχα πολλές μέρες άδεια και ήθελα να τις αξιοποιούσα σωστά και πολύ όμορφα! Θα σας πω σε επόμενα κείμενα και σε ποια άλλα μέρη πήγα.

Τώρα, θα σας πω για την ρομαντική Ύδρα!

Όσοι με ακολουθείτε στο Instagram ξέρετε ότι πηγαίνω πολύ συχνά στο Πόρτο Χέλι. Εντάξει, οι λόγοι είναι προφανείς! Δεν είναι αυτό όμως το θέμα μας!

Πριν κάποιες μέρες, πήγαμε στην Ύδρα για να δούμε από κοντά την γιορτή που κάνουν κάθε χρόνο, λίγο πριν τελειώσει ο Ιούνιος. Η συγκεκριμένη γιορτή λέγεται Μιαούλεια.
Τα Μιαούλεια είναι η μεγάλη γιορτή της Ύδρας και κάνουν εκδήλωσεις που είναι αφιερωμένες στην ναυτική πολεμική δράση του Ανδρέα Μιαούλη και των άλλων Υδραίων Ναυμάχων που προσέφεραν πολλά στον Αγώνα για την Απελευθέρωση του Έθνους.

Αντικειμενικά, δεν έχω ξαναδεί τόσο όμορφη γιορτή! Ήταν όλα τόσο όμορφα και είχε και πολύ κόσμο!

Τα “Μιαούλεια” παρακολουθούνται από πλήθος κόσμου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εορτή ιστορικής μνήμης γεγονότων και προσώπων, που έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στην έκβαση της επανάστασης του 1821.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Γέροντα και την πυρπόληση της Τουρκικής Ναυαρχίδας, και με την καύση πυροτεχνημάτων την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων.

Να σας πω, πως τα βεγγαλικά διήρκησαν πάνω από 15 λεπτά!
Ήμασταν μια πολύ όμορφη παρέα που εννοείται πως μετά από την εντυπωσιακή γιορτή και τις βόλτες μας, πήγαμε για φαγητό σε ένα από τα στενάκια που έχει η Ύδρα.

Τα λόγια ώρες ώρες δεν αρκούν για να περιγράψουμε αυτές τις εικόνες!

Ωστόσο, αν θέλετε να πάτε στην Ύδρα για διακοπές, θα σας πρότεινα να την επιλέξετε για ένα Σαββατοκύριακο. Δεν υπάρχουν αυτοκίνητα και μηχανάκια. Σίγουρα, είναι ένα μέρος που θα σας χαλαρώσει. Και ειδικά τώρα, έχει κόσμο!

Όπως πάντα, περιμένω τα σχόλιά σας!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
2
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...