FITNESSΔιατροφήΥΓΕΙΑ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού

Το νερό είναι απαραίτητο στη ζωή μας καθώς μας χαρίζει πολλές θρεπτικές ουσίες που βοηθούν για την σωστή λειτουργεία του οργανισμού μας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται απο 70-80% νερό και ταυτόχρονα, μας «προστατεύει» και απο προβλήματα υγείας.

Όσον αφορά για το πόσο νερό χρειαζόμαστε, ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός σε αυτό. Συνήθως, θέλουμε γύρω στα 2 λίτρα την ημέρα αλλά παίζει ρόλο και αν γυμναζόμαστε, τα κιλά, το ύψος αλλά και η ηλικία μας.

Επίσης, νερό έχουν και άλλα ροφήματα αλλά και τρόφιμα.

Tip: Μπορείτε να πίνετε ένα ποτήρι ή ένα μπουκαλάκι νερό (500 ml) πριν απο κάθε γεύμα ώστε να έχετε συμπληρώσει ήδη ένα λίτρο νερό μέσα στην ημέρα σας.

  • Το νερό «ρυθμίζει» την αίσθηση της πείνας. Και, μας σώζουν απο τις περιττές θερμίδες! Κι όμως, πιάνει!
  • Θα έχουμε ένα τέλειο ενυδατωμένο δέρμα! Τι καλύτερο; Βοηθά και την ακμή! Έτσι, και δεν θα αφυδατώνεται ποτέ ο οργανισμός μας και θα έχουμε και ένα λαμπερό δέρμα.
  • Βοηθά πολύ τον μεταβολισμό μας. Είναι πιο εύκολο να χάσουμε κιλά πίνοντας αρκετό νερό καθώς έτσι λειτουργεί καλύτερα ο οργανισμός.
  • Μειώνει την κυτταρίτιδα!  Αν βλέπετε σώματα που δεν έχουν κυτταρίτιδα ή έχουν τέλεια κληρονομικότητα ή πίνουν πολύ νερό.
  • Βοηθά στην υγεία των μαλλιών και νυχιών. Όντως, είναι σημαντική η ενυδάτωση του νερού και γι αυτούς τους λόγους.
  • Μας προστατεύει τα νεφρά! Όσοι/-ες δεν πίνουν νερό, υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί η λεγόμενη «πέτρα στα νεφρά» . Προσοχή!
  • Βοηθά και στην πέψη.

Tip: Αν γυμνάζεστε, να μην πίνετε πολύ νερό μετά την κάθε άσκηση αλλά να πίνετε μόνο 1-2 γουλιές.

Tip: Αν δεν θέλετε να πίνετε σκέτο νερό, προσθέστε μια φέτα απο λεμόνι και θα είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό νερό! Είναι και ό, τι πρέπει για πριν απο κάθε γεύμα!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
2
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:FITNESS

FITNESS

Το αβοκάντο

Η πρώτη φορά που δοκίμασα αβοκάντο ήταν πέρσι και στην αρχή δεν μου άρεσε μέχρι ...