Kelly’s Stories

Μακριά από την τοξικότητα!

Μετά από το poll που έκανα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram, η πλειοψηφία απάντησε πως θέλει να μιλήσουμε για την τοξικότητα και συμφωνώ απόλυτα! Το επόμενο άρθρο θα είναι η εικόνα μας για να μην αφήσω το 24% παραπονεμένο!

Όταν σας ανέφερα για την τοξικότητα σκέφτηκα όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και κυρίως για τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας.

Κάποτε, στεναχωριόμουν πολύ όταν «έφευγαν» από δίπλα μου άνθρωποι που τους εκτιμούσα και τους είχα πολύ κοντά μου. Βέβαια, σκεφτόμουν ότι θα μου λείψουν αλλά γιατί να τους κρατούσα στη καθημερινότητα μου όταν μου προκαλούσαν κάτι τοξικό;

Τι σημαίνει όμως τοξικότητα; Δηλαδή, να μην μας κάνουν να πιστεύουμε σε εμάς, να δημιουργούν μια ζήλεια, να μην μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και με θετική ενέργεια, να μην χαίρονται όταν συμβαίνει κάτι καλό σε εμάς και άλλα πολλά. Παιδιά, μακριά από εκείνους που δεν σας δίνουν τίποτα άλλο παρά μόνο τοξικότητα.

Καθημερινά, δουλεύω πολύ με τον εαυτό μου για να είμαι δυνατή σε πολλά πράγματα φτάνοντας, πιθανόν, στο σημείο να είμαι και σκληρή. Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε ανθρώπους που πίστευα πως αξίζουν αλλά δίνοντας συνεχώς ευκαιρίες, χάνεις την ουσία.

Μην έχετε μιζέρια επειδή κάποιοι γύρω σας, σας κοροϊδεύουν ή δεν θέλουν να είστε καλά. Μην υπέρ αναλύετε καταστάσεις από την στιγμή που είναι ξεκάθαρα κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει ούτε ένας λόγος να κρατάτε ανθρώπους και κάτι που σας κάνει κακό, στη ζωή σας. Τοξικότητα δεν υπάρχει μόνο στις φιλίες, υπάρχει και στις σχέσεις μας, στη δουλειά…

Ένας πολύ κοντινός μου άνθρωπος, πάντα παρατηρεί τι γίνεται και έχει μάθει να καταλαβαίνει χαρακτήρες από χιλιόμετρα μακριά. Την ακούω αλλά προτιμώ να βλέπω την εξέλιξη των πραγμάτων και μετά να κλείνω πόρτες.

Τώρα θα μου πείτε, μήπως έχουμε εμείς το θέμα που «μαγνητίζουμε» τέτοιες καταστάσεις; Όχι, δεν το έχουμε εμείς! Το έχουν οι άλλοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν αν εσείς προχωράτε στη ζωή σας ή αν έχουν στο αίμα τους να σας κοροϊδεύουν.

Μην σπαταλάτε την ενέργεια και την όρεξή σας σε τέτοιους ανθρώπους, δεν αξίζει. Ο καθένας από εμάς θέλει να έχει δίπλα του αληθινούς ανθρώπους που θα του χαρίζουν πολύ όμορφες στιγμές και θα είναι το στήριγμά του. Που εννοείται, θα του έχετε εμπιστοσύνη για όλα μα όλα τα πράγματα που σκέφτεστε και θέλετε και δεν θα σας κοροϊδεύει πισώπλατα.

Όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να είμαστε τοξικοί άνθρωποι (αν είμαστε). Να έχουμε θετική ενέργεια, όρεξη για ζωή, αισιοδοξία, αγάπη για να μπορούμε να εξελισσόμαστε! Να ακούμε, να συμβουλεύουμε και να γελάμε!

Δείτε ποιοι σας αγαπάνε πραγματικά, ποιοι σας στέκονται, ποιοι είναι δίπλα σας σε κάθε βήμα και σε όποια απόφαση έχετε πάρει. Δείτε όταν τσακώνεστε με έναν άνθρωπο αν θα τα βρείτε μέσα στις επόμενες ώρες, που αυτό θα σημαίνει ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Αυτούς να κρατήσετε! Να προσέχετε τον εαυτό σας, ο χρόνος τρέχει και δεν θα ξανά γυρίσει τις τωρινές στιγμές, ούτε το χθες.

Περιμένω να μου πείτε την γνώμη σας!

 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *