ΟΜΟΡΦΙΑΠεριποίηση

Λάδι καρύδας: ιδιότητες

Αυτή τη περίοδο, λόγω του Survivor, η καρύδα είναι πολύ μόδα! Εδώ τις προάλλες έφαγα μπισκότα με γέμιση καρύδας! Άσχετο, έχετε δίκιο. Λοιπόν, θα σας πω κάποια μυστικά για το λάδι καρύδας και σε τι βοηθά.

Το λάδι καρύδας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε. Το συγκεκριμένο έλαιο χαρίζει βαθιά ενυδάτωση, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και αφήνοντας το δέρμα λείο, απαλό και φωτεινό.

Πάμε να δούμε τους λόγους για να χρησιμοποιήσουμε το λάδι καρύδας:

  • Χαρίζει μια βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα, κυρίως αν είναι ξερό και αφυδατωμένο. Κάντε ένα απαλό μασάζ με το λάδι καρύδας και να δώσετε έμφαση στα σημεία που έχουν περισσότερη ξηρότητα και θα δείτε μεγάλη διαφορά!
  • Θα έχετε πιο απαλά χείλη απο ποτέ! Στο ψυγείο, βάλτε σε ένα μικρό βαζάκι, λάδι καρύδας και κάθε φορά που θα νιώθετε τα χείλη σας ξερά, απλώστε το ώστε να σας χαρίσει μια βαθιά ενυδάτωση.
  • Μπορεί να γίνει και scrub απολέπισης! Βάλτε λίγο λάδι καρύδας με μαγειρική σόδα ή ζάχαρη, ανακατέψτε το και κάντε ένα τέλειο scrub!
  • Και για μάσκα προσώπου! Βάλτε λάδι καρύδας με λίγο μέλι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, απλώστε την στο πρόσωπο (εκτός ματιών) και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.
  • Ζεσταίνετε 3-5 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας, αφήστε το να γίνει χλιαρό και απλώστε το σαν μάσκα μαλλιών σε όλο το μήκος τους. Αφήστε το να απορροφηθεί για μια ώρα και μετά λουστείτε.
  •  Το λάδι καρύδας είναι κατάλληλο για να αποφευχθεί το φριζάρισμα. Επίσης, το λάδι καρύδας βοηθά στην ενδυνάμωση των μαλλιών και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής.
  • Για τα κοντά μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κερί. Τοποθετήστε στα χέρια σας μια μικρή ποσότητα και αλείψτε την στα μαλλιά πριν ή μετά το στέγνωμα. Δώστε τους το επιθυμητό σχήμα, τραβώντας όλα τα μαλλιά προς τα πίσω. Μόλις στεγνώσει, το λάδι παίρνει στέρεα μορφή και διατηρεί το wet look. (vogue.gr)

Α και το wet look είναι ένα φανταστικό χτένισμα για χειμώνα και καλοκαίρι!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ΟΜΟΡΦΙΑ

Τι είναι το BB glow;

Χαζεύοντας στο Instagram παρακολουθούσα influencer που μοιραζόντουσαν τα μυστικά ομορφιάς απο τις δερματολόγους τους. Και ...