Blog

Καλώς ήρθες Μάη!

«Την άνοιξη αν δεν την βρεις τη φτιάχνεις».

Με αυτή τη φράση του νομπελίστα ποιητή μας, Οδυσσέα Ελύτη καλωσορίζουμε τον τελευταίο, ελπιδοφόρο μήνα της άνοιξης,
Μάιος!

Ο μήνας της ανανέωσης, της αναγέννησης
της φύσης, της ομορφιάς των λουλουδιών ,των αρωμάτων. Της νίκης του φωτός απέναντι στο σκοτάδι του χειμώνα, ο οιωνός του καλοκαιριού που είναι πια μια ανάσα μακριά μας.

Θαρρείς πως όλα ξυπνούν από το λήθαργο και λούζονται στο άπλετο φως του ήλιου. Πώς να αντισταθείς και να μείνεις αμέτοχος στο παραλήρημα των αισθήσεων πώς να μην παρασυρθείς απο την ομορφιά της απλότητας που θωρείς γύρω σου

Και μέσα σου τι γίνεται; Τι εποχή έχεις στην καρδιά σου ; Προχώρησες ή βάλτωσες ,βολεύτηκες στη μουνταμάρα και το γκρίζο του χειμώνα ; Προβάλλοντας δικαιολογίες ,ριζώνεις τελικά σε μια μιζέρια που σιγά σιγά χωρίς καν να το συνειδητοποιείς σε τρώει ,σε ρίχνει σε ένα απύθμενο πηγάδι ,όπου εκεί δε μπορείς να αντικρίσεις την ομορφιά της φύσης και της ίδιας της ζωής.
Βάλε τέρμα λοιπόν στο γκρίζο και πάτησε γκάζι στη ζωή ,στη δική σου ζωή! Φτιάξε εσύ την άνοιξη που ονειρεύεσαι και αξίζεις,μη χρονοτριβείς άλλο!

Ο χρόνος κυλάει και δε σε περιμένει, δυστυχώς κανέναν μας δε περιμένει. Κάνε την αρχή, το επόμενο βήμα. Διστακτικό, μικρό, μετέωρο , αβέβαιο, τι σημσσία έχει;

Σημασία έχει να κινηθείς, να κάνεις κάθε μέρα τη δική σου μικρή, προσωπική , υπέρβαση μέχρι να κατακτήσεις τον δικό σου στόχο ,το δικό σου θαύμα.

Επικεντρώσου στο θετικό και στα θέλω σου ,διώξε τα πρέπει και τις ανασφάλειες που σε οδηγούν σε ολιγωρία. Ναι ,μπορεί να νιώθεις ασφαλής στο βάλτο σου. Είσαι όμως ευτυχισμένος ;

Αν όχι ,τώρα, χθες, άμεσα, βάλε την προσωπική σου σφραγίδα για να αλλάξεις ό,τι σε πληγώνει, ό, τι σε μειώνει, ό,τι θολώνει το νου και την καρδια σου .

Στη ζωή μας αξίζουν οι όμορφοι προορισμοί και όχι τα ακριβά αυτοκίνητα.Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και όχι ένα πλούσιο σπίτι. Μια αγκαλιά που να κουμπώνεις στη θέρμη της και όχι να σε παγώνει τις νύχτες.

Μια δουλειά που να γεμίζει την ψυχή σου και όχι μόνο την τσέπη σου. Λίγοι φίλοι που θα είναι πάντα στο πλευρό σου και όχι απλοί γνωστοί και περαστικοί .

Ας δούμε το θετικό σε κάθε σκοτάδι που συναντάμε και μας κρύβει το φως της ζωής Είμαστε οι σκέψεις μας, οι αναβολές μας, οι επιλογές μας, τα συναισθήματά μας ,ακόμα και οι δικαιολογίες μας.

Και πάντα, μα πάντα μπορούμε να πάμε στο φως και να αλλάξουμε τη ροή της ζωής μας με τη δύναμή μας, το πείσμα μας και την αισιοδοξία μας. Πώς θα κάνουμε το πρώτο και το πιο δύσκολο βήμα; Απλά, αγαπώντας τον εαυτό μας.

Και όταν τον αγαπήσουμε θα διεκδικήσουμε τη ζωή ,το σύντροφο ,τους φίλους ,τη δουλειά που του αξίζει , που σέβεται τη μοναδικοτητά του, που πιστεύει στην αξία του. Τίποτα λιγότερο από το απόλυτο ,τίποτα που να τον υποτιμά και να μην τον εξελίσσει…

Ίσως γι αυτό αγαπάμε τόσο τον Μάιο. Μας παροτρύνει να βγούμε απο τη νάρκη του χειμώνα , μας υπενθυμίζει πως η ζωή είναι όμορφη, μας δίνει το έναυσμα τα ανθίσουν τα όνειρά μας, να καρποφορήσουν οι στόχοι μας, να αλλάξουμε την κοσμοθεωρία μας .

Ας δώσουμε στη ψυχή μας και στη ζωή μας το άρωμα και το χρώμα που της ταιριάζει! Ας δημιουργήσουμε τη δική μας προσωπική άνοιξη ζωγραφίζοντάς την με ανεξιτηλα φωτεινά χρώματα που δε θα ξεθωριάζουν ο,τι εποχή και αν έχουμε !

Καλό μας μήνα με ανθισμένη διάθεση και ηλιόλουστες σκέψεις !

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας 

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Blog

Blog

Τι μου έμαθε το 2021!

Μου φαίνεται λίγο περίεργο που σε λίγες ώρες αλλάζει ο χρόνος! Πάντα στεναχωριέμαι όταν αλλάζει ...