Travel

Ιδέες για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Το 3ήμερο που περιμένουμε αρκετοί, έρχεται και σκεφτόμαστε που να πάμε και αν θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο! Φέτος η ημέρα του Αγίου Πνεύματος πέφτει την Δευτέρα στις 21 Ιουνίου. Θα σας προτείνω κάποια μέρη που αξίζουν και τα έχω επισκεφθεί όλα. Παιδιά, σαν την Ελλάδα μας, δεν έχει!

Ωστόσο, είχα και άλλες ιδέες αλλά επειδή θα αναφερθώ και για καλοκαιρινούς προορισμούς σε ένα άλλο άρθρο, είπα να μην γράψω τα ίδια!

Διακοπές σίγουρα τις χρειαζόμαστε όλοι. Θέλουμε να ξεφύγουμε απο την δουλειά, απο το άγχος, απο την πίεση και εννοείται απο αυτό που περάσαμε λόγω πανδημίας. Ή μπορεί να μην είμαστε καλά ψυχολογικά και θέλουμε να ξεφύγουμε! Γιατί όχι;

Εύβοια

Απλά πανέμορφη. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας και ο ανατολικότερος νομός της Στερεάς Ελλάδας. Ναι, νησί είναι που αυτό και η Λευκάδα, έχουν πρόσβαση με αυτοκίνητο! Από τη Χαλκίδα οι δρόμοι οδηγούν είτε στην πιο αναπτυγμένη τουριστικά και καταπράσινη βόρεια Εύβοια είτε στην πιο άγνωστη αλλά αυθεντική νότια Εύβοια. Το τοπίο έχει σπάνια ομορφιά και τεράστιες εναλλαγές.

Χωριά όπως η παραδοσιακή Κύμη, η Κάρυστος με το Κοκκινόκαστρο, η Λίμνη με φυσικό της λιμανάκι, οι Ροβιές με τα πλατάνια, η Αιδηψός με τα ιαματικά λουτρά, η Ερέτρια με το αρχαιολογικό μουσείο, το ναό του Απόλλωνα και το Σπίτι με τα ψηφιδωτά, τα ερημωμένα χωριά του Καφηρέα και βεβαίως η Χαλκίδα πάνω στο Στενό του Ευρίπου με το άκρως ενδιαφέρον Αρχαιολογικό Μουσείο και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή είναι λίγα από τα πάμπολλα γοητευτικά μέρη της Εύβοιας. Απο τις πιο γνωστές παραλίες είναι η φημισμένη Χιλιαδού και η τεράστια παραλία της Αγίας Άννας.

Ναύπακτος

Η Ναύπακτος είναι πόλη με πολλή κίνηση κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου, που αυξάνεται όμως τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο επισκέπτης θα βρει ταβέρνες, εστιατόρια, ουζερί, καφετέριες στο κέντρο της πόλης, στις παραλίες της ή στο λόφο του κάστρου με θέα τη θάλασσα. Χτισμένη στους πρόποδες της Πίνδου απολαμβάνει την αγκαλιά του Κάστρου της που τα τείχη του κατηφορίζουν μέχρι τον Κορινθιακό κόλπο. Το κάστρο, οπωσδήποτε πρέπει να το επισκεφθείτε και να μαγευτείτε απο τη θέα.

Λευκάδα


Η Λευκάδα αποτελείται από 24 νησιά, διάσπαρτα μέσα σε ένα μικροκαμωνένο αρχιπέλαγος. Βρίσκεται ανάμεσα στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, λίγο πάνω από τη μέση της δυτικής ακτογραμμής της ηπειρωτικής Ελλάδας και είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου. Και εννοείται πάτε μόνο με αυτοκίνητο!

Όλα τα μέρη της Λευκάδας είναι πραγματικά, ένα κι ένα! Από τα πιο γνωστά μέρη είναι και ο Σκορπιός που μπορείτε να κάνετε την βόλτα με το καραβάκι και εννοείται η δημοφιλέστερη παραλία, πόρτο Κατσίκι που είναι από τις πιο ωραίες παραλίες της Ελλάδος.

Σπέτσες

Οι Σπέτσες είναι ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και ιστορικά νησιά του Αργοσαρωνικού και βρίσκονται απέναντι από το Πόρτο Χέλι. Το νησί της Μπουμπουλίνας φημίζεται για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική του, τις υπέροχες παραλίες και τις εντυπωσιακές τοποθεσίες που προσφέρονται για εξερεύνηση.
Το νέο λιμάνι, η Ντάπια, είναι το κέντρο των Σπετσών, όπου θα βρεις εστιατόρια με πεντανόστιμο φαγητό, καθώς και μαγαζιά για ποτό και διασκέδαση.

Έχει υπέροχες παραλίες όπως: ο Άγιος Νικόλαος, Άγιος Μάμμας, Αγία Μαρίνα. Είναι κοντά στην Αθήνα και είναι ένας προορισμός που θα σας κάνει να ξεφύγετε από την καθημερινότητά σας!

Πόρος

Και ο Πόρος είναι ενα όμορφο καταπράσινο νησί του Αργοσαρωνικού, ιδανικός προορισμός για σαββατοκύριακο και ήσυχες διακοπές κοντά στην Αθήνα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για 2 νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζονται από ένα στενό κανάλι.
Η πόλη του Πόρου βρίσκεται στο ηφαιστιογενές νησάκι Σφαιρία και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από το λιμάνι.

Ο Πόρος διαθέτει αρκετές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Οι περισσότερες βρίσκονται κατά μήκος της νότιας και δυτικής ακτής της Καλαυρίας και είναι οργανωμένες.

Βραχάτι/Κόρινθος 

Είναι η κωμόπολη που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Κορίνθου. Η θάλασσα του Βραχατίου έχει πολλά από τα στοιχεία των ακτών του Κορινθιακού, βαθιά, γαλαζοπράσινη και καθαρή, θυμίζει κάποιο από τα εξωτικά και τροπικά νησιά της Καραϊβικής και δένει αρμονικά με το πράσινο που υπάρχει από πάνω της, στα ορεινά της Κορινθίας.

Τα τελευταία χρόνια όμως το Βραχάτι γνωρίζει σημαντική τουριστική άνοδο, έχοντας αναπτύξει υποδομές τόσο στον ξενοδοχειακό κλάδο, όσο και στον χώρο της εστίασης, με καφετέριες και ταβερνάκια.

Και το επιλέγουν πολύ Αθηναίοι για το λόγο ότι είναι μόλις 2 ώρες μακριά!


Καλό 3ήμερο λοιπόν και να περάσετε τέλεια ο,τι και αν κάνετε!

Α, και καλές βουτιές!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
1
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Travel

Travel

Η Τήνος

Οι διακοπές στη Τήνο είναι πραγματικά, ήρεμες και πανέμορφες. Η Τήνος δεν ξέρω γιατί είναι ...