BlogKelly’s Stories

Η ξενάγηση στο κτήμα Αβαντίς!

Πριν λίγες μέρες, επισκεφθήκαμε αυτό το υπέροχο κτήμα «Αβαντίς» που πραγματικά, δεν ξέραμε πόσο όμορφο ήταν!
Αρχικά, για να επισκεφθεί κάποιος το συγκεκριμένο κτήμα και να γευτεί τη μεγάλη ποικιλία κρασιών, πρέπει πρώτα να πάρει τηλέφωνο και να κλείσουν το ραντεβού τους ούτως ώστε, να μην έχει εκείνη την ημέρα πολύ κόσμο και για να μπορούν να σας εξυπηρετήσουν.

Το κτήμα «Αβαντίς» βρίσκεται 5 λεπτά από την Χαλκίδα και γύρω στη μια ώρα από την Αθήνα! Η ξενάγηση περιλαμβάνει περιήγηση  στους χώρους παραγωγής αλλά και στο κελλάρι των βαρελιών (που εκεί, έχει την κατάλληλη θερμοκρασία για όσους πάνε το καλοκαίρι)!
Η Άννα, η οποία μας ξενάγησε σε όλο τον χώρο, ήταν ευγενέστατη και φιλική απέναντι μας και μας έκανε να περάσουμε μοναδικά! Μας έμαθε επίσης τι σημαίνει καλό κρασί και μας αφηγήθηκε όλη την ιστορία του κτήματος.

Αφού, λοιπόν, μας έκανε περιήγηση στον πανέμορφο χώρο και αφού μάθαμε πώς γίνονται τα κρασιά τους, μας πήγε στον ειδικό χώρο που δοκιμάζουμε κρασιά με συνοδεία αλλαντικών!

Να σας πω σε αυτό το σημείο πως έχουν πάνω από 500 βραβεία! Ο Απόστολος Μούντριχας, ήταν ο πρώτος Οινοποιός της οικογένειας. Το πρώτο μπουκάλι Αβαντίς εμφιαλώθηκε από τον ίδιο στις 5 Μαρτίου 1994, σοδειάς 1993.

Το οινοποιείο διαθέτει υπερσύγχρονα μηχανήματα οινοποίησης με σύγχρονη παραλαβή σταφυλιών, πνευματικό πιεστήριο κλειστού τύπου ψυχόμενο για την διευκόλυνση της κρυοεκχύλισης, χώρο γλευκοποίησης και ζύμωσης με ανοξείδωτες δεξαμενές και οινοποιητές με ενσωματωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Μάλιστα, ο οινοπαραγωγός, Απόστολος Μούντριχας ξεκίνησε να οινοποιεί Syrah το 2000. Στους οινοποιητικούς κύκλους είναι γνωστός ως Syrah Master. Το όνομά του είναι συνυφασμένο με την κοσμοπολίτικη ερυθρή ποικιλία σταφυλιού Syrah.

Εμείς, δοκιμάσαμε το κρασί, LENGA PINK το οποίο έχει ήταν τέλειο και πολύ ελαφρύ! Μπορεί να είμαστε λάτρεις του γλυκού κρασιού αλλά το συγκεκριμένο, μπήκε στη λίστα των αγαπημένων μας κρασιών!

Η Μαλαγουζιά τους επίσης, ήταν μοναδική! Να σας πούμε πως όταν παίρνετε κρασί στο σπίτι σας, πρέπει να έχει καταναλωθεί εντός 4 ημερών γιατί μετά, χάνονται τα αρώματά του.
Και τώρα θα σας πω για τα τέλεια καλλυντικά, Lenga Grape Spa τα οποία μπορείτε να τα βρείτε είτε ηλεκτρονικά είτε από το κτήμα! Εμείς εννοείται πως θα αγοράζαμε κάποια από τα προϊόντα τους! 

Ξέρετε ότι έχω περάσει ακμή και με την μάσκα που αγόρασα αλλά και με την τονωτική λοσιόν, είδα το πρόσωπό μου να λάμπει! Πόσω μάλλον τώρα που λόγω του καλοκαιριού, χρειαζόμαστε πολλή ενυδάτωση! Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη και την επόμενη φορά θα αγοράσω το scrub σώματος που μυρίζει σταφύλι!

Η Λένγκα Γρηγοριάδου – Μούντριχα, το 2009ς δημιούργησε την Lenga Grape Spa, την πρώτη σειρά καλλυντικών wine & grape spa προϊόντων (προερχόμενη από οινοποιείο) έχοντας  πρώτη ύλη του Κτήματος Αβαντίς, τα σταφύλια!

Απόλυτα φυτικά προϊόντα τα οποία είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες και για όλους τους τύπους δέρματος!

Επίσης, όταν θα κλείσετε το ραντεβού σας για να δοκιμάσετε κρασιά, μπορείτε να κάνετε και την περιποίηση σας δωρεάν για τα πρώτα 10 λεπτά! Ένας βαθύς καθαρισμός με συνοδεία από ένα ωραίο κρασί στη φύση, είναι ο ιδανικός συνδυασμός!

Ο συγκεκριμένος χώρος ήταν το παλιό πατητήρι που τώρα φιλοξενεί το δωμάτιο Ευεξίας των Lenga που δημιουργήθηκαν το 2009 από την σύζυγο του Οινοποιού.

Όπως μπορείτε και εσείς να δείτε, οι συσκευασίες τους είναι υπέροχες και πολύ φιλικές προς το περιβάλλον! Μπορώ να γράφω κατεβατά γι αυτόν τον χώρο αλλά προτιμώ να πάτε να το δείτε από κοντά!
Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τα κρασιά αλλά και τα καλλυντικά και στη Σαντορίνη! Το 2019 το επισκέψιμο τμήμα του Οινοποιείου μετεγκαταστάθηκε στα Φηρά (περιοχή Κοντοχώρι), όπου άνοιξε το Αβαντίς Cellar Door, σε απόσταση μόλις 10 λεπτά από το κέντρο των Φηρών.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κτήμα Αβαντίς, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους! 

What is your reaction?

Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:Blog

Blog

Τι μου έμαθε το 2021!

Μου φαίνεται λίγο περίεργο που σε λίγες ώρες αλλάζει ο χρόνος! Πάντα στεναχωριέμαι όταν αλλάζει ...