Ψυχολογία

Η δική μας, σημαντική μέρα!

Είναι προνόμιο το να μεγαλώνουμε. Να αξιωνόμαστε να χαρούμε το ανεκτίμητο δώρο της ζωής όσο γίνεται περισσότερο. Κάθε στιγμή, κάθε ώρα, κάθε μέρα που βιώνουμε στην επίγεια βόλτα μας είναι ένα θεόσταλτο δώρο.

Και όταν γκρινιάζουμε για τα σημάδια του χρόνου στο πρόσωπο και στο σώμα μας, ας αναρωτηθούμε πόσοι δεν πρόλαβαν να μεγαλώσουν, καθώς το νήμα της ζωής τους κόπηκε πρόωρα και αναπάντεχα.

Αυτές οι σκέψεις συνήθως περνούν φευγαλέα απο το μυαλό μας σε μια απο τις σημαντικότερες -αν όχι τη σημαντικότερη -ημέρα της ζωής μας. Στα γενέθλιά μας. Τη στιγμή που σβήνουμε τα κεράκια στην τουρτα μας είναι σαν να περνά απο μπροστά μας η ζωή μας όλη…

Αναρωτιόμαστε πώς πέρασαν τα χρόνια σαν αστραπή , τι έχουμε καταφέρει ως τώρα, ποιες ήταν οι επιλογές μας, οι προτεραιότητές μας και ποια τα λάθη που θα θέλαμε να είχαμε αποφύγει.

Συνειδητοποιούμε πως ο χρόνος κυλάει γοργά, τρέχει , δε γυρίζει πίσω , δεν περιμένει κανέναν. Και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον αξιοποιούμε στο έπακρο , να δίνουμε ζωή και νόημα στην κάθε μας μέρα, να μην επιτρέπουμε να κυλάει ανούσια.

Είναι όμορφο να μεγαλώνουμε , αλλά να μην επιτρέπουμε στον εαυτό μας να γεράσει. Και τα γενέθλιά μας ειναι μια ευκαιρία πέρα απο την ανασκόπηση της ζωής μας να πάρουμε αποφάσεις ζωής για το αύριο, για τον εναπομείναντα χρόνο μας. Να επαναξιολογήσουμε σχέσεις , αξίες , στάσεις ζωής.

Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας και να απαιτήσουμε να αγαπηθούμε με τον τρόπο που μας αρμόζει…

Να βρούμε χρόνο για ο,τι μας γεμίζει, για τους λίγους που είναι έμπρακτα πάντα εκεί για εμάς , για να χαρούμε μια βόλτα στη θάλασσα ή ένα ηλιοβασίλεμα , αντί να πνιγόμαστε σε υποχρεώσεις και επαγγελματικές εκκρεμότητες.
Να δώσουμε επιτέλους προβάδισμα στα δικά μας θέλω και όχι στα πρέπει. Να προσπαθούμε να μην είναι ίδιες οι μέρες μας , χωρίς αγάπη , χωρίς φως, χωρίς ουσία , χωρίς χαμόγελα.

Να μην φθειρόμαστε με μαύρες σκέψεις, με μιζέρια, με άγχος για το αύριο που ακόμα δεν έχει έρθει , με ανθρώπους που είναι απλά περαστικοί στο τώρα μας.

Ναι, τα γενέθλιά μας είναι η δική μας μέρα! Μέρα ορόσημο μέρα χαράς και ελπίδας…Πως τα καλύτερα είναι πάντα μπροστά μας, πως η αληθινή ευτυχία ειναι κρυμμένη στην καρδιά μας, στον τρόπο που επιλέγουμε να ζήσουμε και
στους λίγους που είναι πάντα παρόντες για εμάς.

Μια νεα ζωή ξεκινά από την επόμενη μέρα των γενεθλίων μας! Ας κρατήσουμε άσβεστη τη σκέψη πως θα τη χαρούμε με όλο μας το είναι και πως δε θα αφήσουμε τη ψυχή μας να βαλτώσει, να ρυτιδιάσει και να γεράσει.

Και ναι! Η ζωή ειναι όμορφη, σε όλες τις αποχρώσεις της , στους χειμώνες και στα καλοκαίρια της ! Και θα τη ζήσουμε με έντααη ,με πάθος , με όνειρα, με στόχους, με αισιοδοξία, με χαμόγελα και με αγάπη ,με πολλή αγάπη !
Είναι η δική ΜΑΣ ζωή !Και είναι ανεκτίμητη!

Μαριάννα Μεταξά 

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

What is your reaction?

Excited
1
Happy
0
In Love
3
Not Sure
1
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *