ΥΓΕΙΑΨυχολογία

Διακοπές στην… πόλη

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που σχεδιάζουμε τις διακοπές μας και οργανώνουμε το πώς θα περάσουμε την άδειά μας. Ειδικά φέτος μετά την καραντίνα και τον εγκλεισμό μας για αρκετούς μήνες το έχουμε ακόμα περισσότερο ανάγκη να δραπετεύσουμε για λίγες μέρες μακριά από τη ρουτίνα και το άγχος της καθημερινότητας.

Τι γίνεται όμως αν αυτή μας η επιθυμία δε μπορει να εκπληρωθεί; Είτε για οικονομικούς λόγους, είτε λόγω εργασίας , είτε γιατί ναυάγησαν τα σχέδια μας, θα χρειαστεί να περάσουμε τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη και όχι σε κάποιο νησί όπως είχαμε ονειρευτεί!
Σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο και επιθυμητό , όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου! Με καλή διάθεση και παρέα μπορούμε και στην πόλη να περάσουμε όμορφα αυτό το «δύσκολο» διάστημα.

Μπορούμε να οργανώσουμε το χρόνο μας ανάλογα με το ωράριο εργασίας μας για μικρές εξορμήσεις. Μια απόδραση για λίγες ώρες, μπάνιο σε κοντινή παραλία είναι στόχοι, εύκολα πραγματοποιήσιμοι που μας «ξεγελούν» και μας προσφέρουν την ψευδαίσθηση των διακοπών.

Και μόνο η θέα της θάλασσας ενώ απολαμβάνουμε τον καφέ μας στην ξαπλώστρα και ο παφλασμός του κύματος είναι αρκετά για να μας αποφορτίσουν απο μια δύσκολη μέρα και να ηρεμήσουν την ψυχή μας για να συνεχίσουμε. Έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στην ίδια μας την πόλη, ειδικά τώρα που σταδιακά αδειάζει απο κόσμο.

Να γνωρίσουμε κάθε μικρή γωνιά της, να ανακαλύψουμε μέρη που δε γνωρίζαμε. Τι και αν δε βολτάρουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια ενός νησιού;
Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για εμάς και τους φίλους μας, για το φαγητό, το ποτό ή το κοκτέιλ μας με θέα το απέραντο γαλάζιο, που θα δροσίσουν τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες μας.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις , πολιτιστικά φεστιβάλ που οργανώνονται κάθε καλοκαίρι, μας προ(σ)καλούν να τα απολαύσουμε κάτω από το φως του έναστρου ουρανού. 

Επιλογές υπάρχουν, αν το επιθυμούμε. Σίγουρα θα θέλαμε να είμαστε απο τους «τυχερούς» του φετινού καλοκαιριού. Ας σκεφτούμε όμως πως στις διακοπές -ακόμα και όταν φεύγουμε -δε σημαίνει πως πάντα περνάμε καλά ή πως ανταποκρίνονται των προσδοκιών μας.

Σε κάθε δυσκολία ας μάθουμε να βλέπουμε τη θετική πλευρά και να μη χάνουμε ποτέ την αισιοδοξία μας και την αγάπη μας για τη ζωή! Όταν κάτι δε μπορούμε να το αλλάξουμε, προσπαθούμε να το βιώσουμε με όσο γίνεται λιγότερη μιζέρια και παραίτηση . Δε θα κρατήσει για πάντα.
Είναι απλά λίγες μέρες απο τη ζωή μας και είναι στο χέρι μας είτε να περάσουμε όμορφα είτε να γκρινιάζουμε όλη την ώρα!

Ας σκεφτούμε πως ακόμα και αν πηγαίναμε στο ωραιότερο μέρος που θα έχουμε επιλέξει, αν δεν τα έχουμε βρει με τον εαυτό μας και αν δεν έχουμε δίπλα μας ανθρώπους της καρδιάς μας, δε θα περνούσαμε καλά.

Εμείς κάνουμε τη διαφορά, οι άνθρωποι, όχι το μέρος, όσο μακρινό ή πολυτελές και αν είναι!

Ας χαμογελάσουμε ας χαρούμε το τώρα και ας πιστέψουμε πως τα, καλύτερα καλοκαίρια της ζωής μας ακόμα δεν τα έχουμε ζήσει! Και θα έρθει η στιγμή που θα τα ζήσουμε όπως το αξίζουμε! Και ποιος ξέρει; Μπορεί και αυτό το καλοκαίρι να μας εκπλήξει ευχάριστα ! Θετική σκέψη, χαμόγελο και… καλές μας βουτιές!

 

Μαριάννα Μεταξά

Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

What is your reaction?

Excited
2
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in:ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ

Η Βιταμίνη D!

Τα τελευταία χρόνια, ο περισσότερος κόσμος έχει έλλειψη βιταμίνης D και δεν ξέρουμε αν αυτό ...